Op Pad: Ruïne van Teylingen

 

Ieder jaar op tweede Pinksterdag is het de landelijke dag van het kasteel. Dit jaar bezochten wij de Ruïne van Teylingen. Waarom precies dit “kasteel”? Wel nu – de echte Bassie en Adriaan kenner weet het vast – hier is een gedeelte van de serie De Verdwenen Kroon opgenomen!
Mannen worden natuurlijk nooit echt volwassen en Martijn wilde dan ook heel graag op de foto bij de “boeveningang” uit de serie.


 

zoals het er ooit uit zag
 

 

Het slot stamt uit de dertiende eeuw en bestaat nu nog uit een ringmuur, een donjon en een gracht. “Binnen” vind je een klein hoekje met een maquette en gevonden voorwerpen en kun je over de geschiedenis van het kasteel lezen. Ook is er in de muur nog een oude trap, die je kunt beklimmen zodat je vanaf de muur een mooi uitkijkpunt hebt. Eigenlijk hadden we de ruïne wel snel bekeken.

Ter gelegenheid van de dag van het kasteel was er ook een Middeleeuwse markt naast de ruïne. Hier kon je o.a. oude ambachten bekijken, er was een tuin waar vergeten groentes gekweekt werden en er werden handboogschiet demonstraties gegeven.


 

 

Best leuk hoor, die dag van het kasteel. Helemaal als je kinderen hebt die gek zijn op ridders. Ik denk dat we volgend jaar wel weer een ander kasteel zullen uitkiezen.

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

2 thoughts on “Op Pad: Ruïne van Teylingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge