Op Pad: Burgers’ Zoo
Burgers Zoo
 

Oh jongens, wat ben ik moe! Ik heb vandaag namelijk doorgebracht in Burgers’ Zoo in Arnhem. Ga ik nog wel een logje schrijven of duik ik gelijk mijn bedje in.. dat was de vraag! Je leest het nu – the day after – dus ik schreef nog een logje.

Warm, koud, regen, mist.. wat zou het weer toch gaan doen? Toen we ’s ochtends vroeg weg reden was het nog een twijfelaartje maar in de loop van de dag werd het perfect dierentuin weer. Van wat bewolking en één of twee spatjes regen naar een stralend blauwe lucht met een aangename temperatuur.

Burgers Zoo
 
Burgers Zoo
 
Burgers Zoo
 

Burgers’ Zoo is toch wel één van de toppers op dierentuingebied in Nederland. Ik heb er aardig wat bezocht en zowel als kind als als volwassene is Burgers’ Zoo mij goed bevallen. De dierentuin is ruim opgezet en alles ziet er goed verzorgd uit. Naast dieren bekijken zijn er ook genoeg speel faciliteiten voor kinderen en zijn er genoeg restaurants en terrasjes om uit te puffen. Het enige wat ik wel een beetje heb gemist is een mooie souvenirshop. Er zijn in het park wel plekken waar je souvenirs kunt kopen, maar dit zijn meer een soort grote vitrines met een loket er bij. Ik vind dat zelf niet zo leuk als een “echte” winkel.

Burgers Zoo
Voor het eerst – zonder rietje – uit een blikje drinken! Stoer man!
 
Burgers Zoo
 
Burgers Zoo
 
Burgers Zoo
 

Al met al vind ik Burgers’ Zoo echt een aanrader. Het park is mooi en groot. Ook zijn er hele grote hallen met o.a. een nagebouwd woestijnlandschap en een jungle, waar je de dieren “in het wild” kunt spotten en spannende weggetjes door de wildernis kunt volgen. Erg leuk voor kinderen en erg fijn bij regenachtig of koud weer. In dat geval is er trouwens ook een ruime binnenspeeltuin te bezoeken.

Burgers Zoo
Gekke bekken trekken
 
Burgers Zoo
De tien weken oude zoon van onze vrienden was er ook bij. Wat een feest om de wagen te mogen duwen!
 
Burgers Zoo
 
Burgers Zoo
 

Wij hebben er ons van ’s ochtends vroeg tot aan het eind van de middag prima vermaakt. Het is voor ons uit Schiedam natuurlijk een eindje rijden, maar dat was het zeker waard. We hebben het hele park gezien en een top dag beleefd!

Burgers Zoo
 
Burgers Zoo
 

Wat is jouw favoriete dierentuin? En ben jij wel eens in Burgers’ Zoo geweest?

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

4 thoughts on “Op Pad: Burgers’ Zoo

  1. Esther says:

    Leuk om te lezen! Als echt Arnhems meisje is Burgers Zoo mij heel goed bekend. Ik kom er al vanaf kleins af aan. Heel bijzonder was het dan ook dat ik vorige week voor het eerst terugging met mijn eigen zoontje van 8 maanden. Het is inderdaad een geweldig mooie dierentuin. Ik denk dat er geen zoo is waar de dieren zoveel ruimte hebben om te bewegen. Het park is mooi opgezet! Ik heb veel dierentuinen gezien maar dit blijft toch echt de mooiste!
    Esther recente blogpost…Dagje uit in eigen land: Volendam en Zaanse SchansMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge