Joe Carrot
Joe Carrot
 

*Huh? Waar blijft de blogpost van vandaag nu? Vroeg ik mij zojuist af. Wat denk je? Verkeerde tijd ingepland. Maar hier is ‘ie dan eindelijk!*

Ik schrijf normaal niet over boeken. Niet omdat ik er niet van hou hoor, ik ben er namelijk gek op! Maar ik lees nu eenmaal niet zoveel nieuwe boeken. Ik heb de (rare?) gewoonte om klassiekers te blijven herlezen. Mijn favorieten zijn o.a. Jane Eyre en Pride and Prejudice.. naast natuurlijk de Harry Potter serie he!

Ik vind het wel belangrijk om Casper voor te lezen, omdat je vaak hoort dat dit de woordenschat van een kind enorm vergroot, maar ik heb lang moeten zoeken naar geschikte boeken. Ik heb een poosje Harry Potter voorgelezen, maar daar is hij nu toch nog iets te klein voor. Het verhaal is natuurlijk erg lang en er staan geen plaatjes in de boeken! Eén minuut verhaaltjes vind ik dan ook weer niet leuk, die zijn me te kort. En boekjes die de perfecte verhoudingen hadden; een leuk verhaal – niet te lang, niet te kort – met plaatjes waren dan vaak weer aan de prijzige kant. Een tientje voor een boekje dat je in een week uit hebt vind ik gewoon te duur. Maar een aantal weken geleden liep ik bij Kruidvat tegen een leuke aanbieding aan! Boekjes uit de Joe Carrot serie – van het bekende Geronimo Stilton – voor maar €1,99 per stuk! Ik vond er vier delen die ik allemaal mee naar huis nam.

Joe Carrot
 

Joe Carrot is een konijn dat detective is en samen met zijn vrouw en vijf konijnenkinderen woont hij in Knijnopolis. Het boek is geschreven in de Geronimo Stilton stijl en leest lekker weg. Ik ben bij deze groot fan geworden van deze boekjes. Helaas kosten ze normaal gesproken wel wat duurder, op Bol.com betaal je inderdaad zo rond de tien euro voor een boekje. Maar ik ga goed op de aanbiedingen letten, wellicht komen er nog eens soortgelijke boekjes bij Kruidvat of misschien vind ik er volgende keer wel een als ik de kringloopwinkel bezoek!

Ben jij ook fan van Joe Carrot of andere Geronimo Stilton boeken? Wat lees jij graag voor?

Share Button

One thought on “Joe Carrot

  1. Pingback: Baby BoekStart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge