Op Pad: Campina Open Boerderij Dag

 

Afgelopen vrijdag was Casper vrij en hoefde Martijn maar een halve dag (thuis) te werken. We besloten dus voor ’s middags iets te zoeken om met zijn drieën te gaan doen. Toevallig had ik gelezen over de Campina Boerderijdagen die dit jaar op 30 mei – afgelopen vrijdag dus – en 9 juni worden georganiseerd. We waren er nog nooit heen geweest en het was gratis dus besloten we eens te gaan kijken. Er deed ook een boerderij in Schiedam mee dus dat kwam goed uit.


We waren niet de enige met het idee want het halve weiland stond vol met auto’s en de andere helft was gevuld met fietsen. Gezellig druk was het dus. Bij aankomst kregen we een papier met meerkeuze vragen. Verspreid over de boerderij kon je de antwoorden vinden. Ook kreeg Casper een stempelkaart voor alle activiteiten die er gedaan konden worden. Dit varieerde van schminken tot skippybeest rijden en van autobandenrace tot het maken van een melksnorselfie!


 

 

In een echte tractor zitten is natuurlijk de droom van ieder kind! Op de Open Boerderij dag kon het.


 

Casper was niet echt in een goed humeur en weigerde in eerste instantie om iets te gaan doen.. maar na lang aanhouden kon ik toch onderstaande foto-met-snor van hem schieten.


 

Toen begon hij er langzaam aan wat meer schik in te krijgen. Het is ook niet altijd leuk als je het enige kind bent en je niet helemaal begrijpt wat er van je verwacht wordt. Toch nog even in de stallen kijken (de meeste koeien stonden lekker in het weiland hoor) en de “koe” melken dan maar..


 

 

Nog een ijsje gegeten en vla geproeft en toen met een goodiebag – inclusief gratis pak magere yoghurt – weer naar huis. Ik hoef niet te vertellen wie er zoals altijd weer vooruit naar de auto holde en wie er achteraan sjokte.

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo’n melk-fan. Ik geloof dat koemelk voor kalfjes is en niet zo zeer voor mensen, maar toch best leuk zo’n Open Boerderij dag. Volgende week, maandag 9 juni, heb je dus nog een kans, mocht je ook willen gaan. Kijk even op de website voor een deelnemende boerderij bij jouw in de buurt.

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

3 thoughts on “Op Pad: Campina Open Boerderij Dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge