Op Pad: De Efteling! I

 

Vrij spontaan werd er deze week besloten dat we met Hemelvaartsdag met wat vrienden naar de Efteling zouden gaan! Nou daar ben ik altijd wel voor te porren, dus dat is geen enkel probleem. Alleen het feit dat we met een feestdag gingen vond ik wel een beetje tricky, want de kans is dan natuurlijk groot dat het heel erg druk is. Het was wel wat drukker dan de afgelopen keren dan dat ik er was, maar toch hebben we nergens langer dan 15 minuten in de rij gestaan. Enkel de rij bij Droomvlucht was wel lang en die hebben we dan maar overgeslagen.


 

Aangezien we twee kinders bij ons hadden begonnen we natuurlijk met een rondje sprookjesbos! Ja, je ziet het goed.. Casper had zijn cowboyhoed op. Vraag me niet waarom, maar dat wilde hij. En hij heeft hem ook de hele dag zonder morren opgehouden. Best handig, zo’n hoed, hij springt namelijk lekker in het oog!


 

 

Ja jongens, ik had er ook zin an!


 

En toen werd het tijd voor een lekkere portie poffertjes! Niet goedkoop, geen snelle service, maar wel HEEL erg lekker! Na afloop mochten de jongens nog een – schoon – Efteling bordje uitkiezen om mee naar huis te nemen. Ze kozen allebei voor het bordje met de afbeelding van de wolf!


 

Lachen als een boer met kiespijn in de Pagode, Martijn heeft hoogtevrees. Toch gaat hij altijd mee omhoog, maar hij blijft wel “veilig” op het bankje zitten.


 

 

 

 

Aan het eind van de middag zochten we de uitgang weer op. Na nog een Aquanura zaklamp en een lollie met een sticker van de draak erop te hebben gescoord slenterden we terug naar de auto. Aquanura hebben we niet gezien en ik ben weer niet in de Vliegende Hollander geweest, maar we waren moe. Eigenlijk heb je er inmiddels wel twee dagen voor nodig om alles in het park te zien en te doen.. en ze blijven maar uitbreiden!

Hoe je het ook wendt of keert; de Efteling blijft GEWELDIG al is het inmiddels helaas bijna onbetaalbaar geworden, voor een volwassene betaal je nu €35,- entree, om over overnachten in Bosrijk of het hotel nog maar te zwijgen. Toch gaan we bijna ieder jaar weer – er is immers niets vergelijkbaars in Nederland te vinden.

Mijn tip: ga op een doordeweekse dag, liefst buiten de schoolvakanties, dan is het meestal lekker rustig. Het is het echt waard om hier een dagje extra vrij voor te nemen.

Wanneer was jij voor het laatst in de Efteling?

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

8 thoughts on “Op Pad: De Efteling! I

  1. Pingback: Op Pad: De Efteling! II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge