Tag: De Gelukkige Huisvrouw

 

Op het blog Mamaliefde.nl kwam ik laatst deze leuke tag tegen. Linda heeft hem zelf verzonnen en met succes want er kwamen heel wat enthousiaste reacties op! Ik vond hem zelf ook erg geslaagd en weer eens anders dan anders, dus nam hem over!

1. Wat zijn je drie likes in het huishouden?

Likes in het huishouden.. daar vraag je me wat! Daar moet ik eens goed over nadenken.
– Dingen sorteren, uitzoeken, een nieuwe plek geven. Het duurt even voor ik mezelf er toe kan zetten, maar als ik dan begin vind ik het niet vervelend.
– De ramen schoonmaken met de Kärcher.. is zo gedaan. Of het streeploos schoon is is een tweede, maar och, zo goed let ik daar niet op.
– Als alles gedaan is


2. En natuurlijk de drie dislikes in het huishouden?

Mag ik er echt maar drie kiezen!? Haha
– De badkamer schoonmaken gadver.
– Het heen en weer gesjouw met spullen. Ik kan maar niet wennen aan die trappen in huis. Speelgoed, kleding.. maar ook de stofzuiger en de emmer met de mop het moet allemaal van beneden weer naar boven en dat vind ik heel irritant en vermoeiend.
– Vaatdoekjes.. wat vind ik die dingen VIES!! Ze voelen zo vreselijk. Ik gooi ze ook gelijk na gebruik in de wasmand want als ze al een poosje in een hoekje hebben gelegen, of bij de gootsteen, vind ik ze helemaal walgelijk.


 

3. Hoe ziet het schematische huishoudrooster er uit? Zit dit in je hoofd of ook op papier?

Het zit in mijn hoofd. Als ik in mijn modus zit gaat er – doordeweeks – dagelijks een stofzuiger door op de begane grond, was ik af en ruim ik op. Ook doe ik de tafels, kastjes en het aanrecht af met een vochtige doek en schoonmaak spray. Ook draai ik bijna dagelijks een was, of twee als ik een dagje over heb geslagen en die hang ik vervolgens uit te drogen.
Wanneer ik Casper naar school heb gebracht duik ik vrijwel dagelijks de supermarkt in. Ook kook ik vrijwel altijd.
Twee keer in de week verschoon ik de kattenbak.
Eén keer in de week doe ik de twee toiletten, verschoon ik de bedden, dweil ik beneden en boven, stofzuig ik boven en ruim ik de was op. Ook onderhoud ik het aquarium wekelijks.
De rest doe ik wanneer ik daar zin in heb of wanneer het nodig is.

4. Welke ruimte levert je de meeste kopzorgen op?

Het hele huis en het feit dat de huishoudelijke taken maar blijven terugkomen! Badkamer vind ik vreselijk, zoals ik al zei, Caspers kamer is altijd meteen weer een puinzooi net nadat ik hem op orde heb, de zolder moet nog een systeem krijgen en de keuken moet eigenlijk ook weer een keertje flink geboend worden.


 

5. Hoe ziet de taakverdeling er uit tussen man, vrouw en eventueel kinderen?

Martijn denkt dat hij het merendeel doet. Hij stofzuigt wel eens en wast wel eens af (eens in de 14 dagen schat ik) Wat hij wel altijd trouw doet elke week is de kliko buiten zetten. Ik plaats hem dan weer terug op zijn plek wanneer hij geleegd is. Eén keer in de week of in de veertien dagen doen we gezamelijk boodschappen. Soms plakt hij mijn band en anders moet ik naar de fietsenmaker.

6. Welke bijdrage leveren de kinderen aan het huishouden?

Hij vind het weleens leuk om te stofzuigen en te moppen, maar zijn eigen kamer opruimen of zijn vieze kleding in de wasbak gooien, dat doet hij niet.

7. Wat zijn je favoriete huishoudelijke producten?

Glassex (gelijkende) spray. Het ruikt lekker fris en het is multifunctioneel. Ik gebruik het namelijk ook voor de tafeltjes.
Bleek voor het instant zwembad gevoel. Het is ook zo lekker hardnekkig. Ik heb echt het idee dat ik een heleboel bacterieën dood als ik bleek gebruik.
Mr Muscle Fresh Discs; leuk om aan te brengen en je hoeft niet meer met lege toiletblok houders te hannessen.


 

8. Krijg je wel eens hulp in de huishouding? Zoja, van wie en waarmee?

Nee, dat lijkt me ook helemaal niks. En daarvoor geef ik er ook echt te weinig om.

9. Je krijgt een telefoon, je schoonmoeder kondigt aan dat ze in de buurt is en even een kopje koffie komt drinken. Wat doe jij?

Ik zoek op internet op hoe ik koffie moet zetten, ik weet namelijk nog steeds niet hoe het koffie apparaat werkt. En ik controleer of de wc er een beetje oké uit ziet. Als de borden van het diner van gisteravond nog op tafel staan verplaats ik die naar het aanrecht en ik verstop alle compromitterende voorwerpen.

10. Tot slot: Wat is je ultieme tip voor andere huisvrouwen?

Als jij blij wordt van een huis dat spik en span is, moet je er voor gaan, maar als je zoals ik ben en er niet veel om geeft, besteed er dan vooral niet te veel tijd aan.

Ik geef deze tag door aan Miranda van Blogs van Miranda, Petra van Happylioness.nl en Jess van In A Flow Around The World.

Haal jij voldoening uit het huishouden? Of zie je het – net als ik – als noodzakelijk kwaad?

Share Button

8 thoughts on “Tag: De Gelukkige Huisvrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge