Op Pad: Het Klauterwoud

 

Fietsen, fietsen en nog eens fietsen, dat is alles wat Casper deze vakantie lijkt te willen doen. We waren al twee keer naar het park geweest deze week dus kozen we afgelopen vrijdag eens een andere bestemming. In Vlaardingen ligt namelijk het Klauterwoud! Het Klauterwoud – een terrein van 38 voetbalvelden groot – is een gebied waar je avontuurlijk kunt buitenspelen.


 

Het was niet druk tijdens ons bezoek, maar er liepen wel andere groepjes mensen. Toevallig kwamen we er ook de groep van de kinderopvang bij Casper op school tegen. We zijn een rondje over het terrein gelopen en kwamen telkens bij een ander gebied. Bij de ingang is al direct een soort doolhof en verderop kom je bij een gebied met grote buizen. Vervolgens bij een wat traditioneler speeltoestel. Dan kun je de berg op wandelen of via het pad naar een gebied met vijvertjes waar de kikkers luid aan het kwaken waren. Hier kun je het water oversteken door over boomstammen te lopen, over rotsblokken te klauteren of varend op een vlot met een touw. Vervolgens zijn wij weer door een bossig stuk terug naar de ingang gelopen.


 

 

Nu ik het zo vertel, lijkt het alsof we er zo doorheen liepen, maar we zijn toch bijna twee uur bezig geweest in het Klauterwoud. Helaas was het vrijdag wat kouder anders hadden we er wellicht langer gebleven. Het terrein leent zich uitstekend voor een picknick. Ik zie ons hier in de zomervakantie nog wel eens terug komen!


 

 

 

Het Klauterwoud is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Er zijn verder helaas geen faciliteiten zoals toiletten of een winkeltje waar je een snack o.i.d. kunt kopen.

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

4 thoughts on “Op Pad: Het Klauterwoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge