Op Pad: Living Dinosaurs

In het centrum van Rotterdam, namelijk op de Coolsingel in het voormalige postkantoor, is sinds vrijdag een groep dinosauriërs neergestreken. Met een kereltje van vijf in huis (en één van eenendertig) is er dan natuurlijk geen ontkomen aan; die moet worden bezocht. Zo kwam het dat we gisteren de tentoonstelling Living Dinosaurs bezochten.


als je heel stil blijft staan, ziet hij je niet.. toch?

En dan kom je binnen en sta je gewoon oog in oog met echte dino’s! Tenminste, zo zien ze er uit. Ze zijn levensgroot en bewegen vloeiend en ook ik vond ze best indrukwekkend. Mijn stoere zoon durfde het stiekem toch niet aan om er lang met zijn rug naar toe te staan – lang poseren voor de foto’s was er dan ook niet bij – want die tanden hè, die zagen er wel heel echt uit!

Naast de dino’s zelf zijn er twee filmzaaltjes waarvan één met een 3d film en een tentoonstellingsruimte met informatie over de evolutie. Vooral die laatste vond ik interessant, maar hier lang bij stil staan is niet echt goed te doen als je een kleuter bij je hebt! Daarnaast is er een horeca gelegenheid en een museumwinkeltje.


“Nee mam, dichterbij ga ik niet!”

Al met al was het een unieke ervaring, maar als je het mij vraagt wel erg prijzig; voor volwassenen is de entreeprijs €15,- en voor kinderen van 4 t/m 16 betaal je €9,- (online kaarten bestellen is iets goedkoper) Gelukkig hadden we een kortingsbon uit de krant, want we stonden binnen 45 minuten al weer buiten.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 15 juni 2014 en is op maandag gesloten.

Meer ideeën nodig voor uitjes met kinderen? Kijk hier eens!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge