Hiep hiep hoera, Calista is drie jaar!
Calista is drie jaar
 

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen! Vandaag wordt mijn lieve meisje drie jaar. Afgelopen zondag hebben we haar verjaardag al met familie en vrienden gevierd en heeft zij een overvloed aan mooie cadeau’s gekregen. Gisteren zijn we daar al flink mee bezig geweest en vandaag zal dat ongetwijfeld weer het geval zijn. Het grootste feest is voor haar dus al voorbij. Maar ik denk nog even terug aan die periode drie jaar geleden.

Calista is drie jaar
 

Wat was ik blij dat ik Martijn eindelijk – na jarenlang zeuren – zover had dat hij ook een tweede kindje wilde! En wat was het spannend toen ik nadat we die beslissing hadden genomen vrijwel direct zwanger bleek. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat ik die zwangerschapstesten deed, ook al was ik al overtuigd dat ik zwanger was. En wat voelde ik me ellendig tijdens de zwangerschap vanwege de misselijkheid en het ijzertekort. Maar wat was het het waard! Want niet alleen verwachtte we ditmaal een dochter, ze was ook nog eens helemaal compleet en gezond. En ze gaf mij de mogelijkheid om niet nog eens zo’n helse “natuurlijke” bevalling te hoeven doorstaan door eigenwijs in stuit te blijven liggen, ook na een poging om haar in de juiste positie te draaien. Hoera voor mijn koppige kind!

Drie jaar, maar het lijkt al veel langer. Ik kan me namelijk echt niet meer indenken hoe het was voordat Calista er was. Al was het ongetwijfeld een stuk rustiger en opgeruimder in huis! Calista houdt van de aandacht van haar gezinsleden. Ze is ondeugend en soms zelfs stout, zoals wanneer ze haar grote broer weer eens aan het plagen is, die dan verzucht dat hij zo graag enig kind was gebleven. Gelukkig zijn er ook momenten waarop ze wel lol met elkaar kunnen maken. Meestal doet Calista dan iets onhandigs of ondeugends en moet Casper daar dan erg om lachen. Ook luisteren ze samen graag naar muziek. Dan is Casper de dj en Calista doet dan haar dansjes.

Calista is drie jaar
 

Nog een jaar en dan gaat mijn kleine baby alweer naar de basisschool. Ze lijkt nu nog zo hulpeloos en klein! Toch merk ik dat ze de laatste tijd een stuk zelfstandiger aan het worden is. Zo schreef ik laatst al dat ze van haar speen af is. Ook praat ze steeds meer en kent ze steeds meer worden. Ze kan zelf haar schoenen en jas aantrekken en leert opruimen. Ook kan ze al best goed alleen spelen. Ik kan dan ook niet ontkennen dat ik drie een hele leuke leeftijd vind en ik uitkijk naar alle fijne dingen die samen gaan beleven dit jaar.

Hiep hiep hoera, Calista is drie jaar!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge