Vanaf welke leeftijd..? 3
Vanaf welke leeftijd
 

Dik een jaar geleden schreef ik deel twee uit wat inmiddels een soort serie over dit onderwerp aan het worden is. Inmiddels is Casper weer een stuk groter (9,5 jaar) en zijn er weer dingen veranderd en spelen er weer andere kwesties. Hoe ik nu over de vier punten boodschappen, buitenspelen, alleen thuis en alleen van en naar school denk ga ik in dit stukje uit de doeken doen.

Boodschappen

Inmiddels ben ik van mening dat Casper best zelf boodschappen kan doen. Hij is zich bewust van wat iets kost en hoeveel geld hij bij zich heeft.. rekenen is een van zijn beste vakken op school, = maar hij vindt het zelf nog steeds een drama en doet het daarom niet. De supermarkt vindt hij dan wel niks, maar ergens in een kleiner winkeltje snoep of een ijsje kopen doet hij weer wel. Inmiddels mag hij trouwens wel buiten ergens wachten als ik binnen een boodschap ga doen, maar eerlijk gezegd gaat hij niet heel vaak meer mee naar de supermarkt.

Buitenspelen

Ik ben eindelijk een beetje op het punt aangekomen dat ik denk; “Oke, het komt wel goed!” Er zijn gelukkig ook wat lastpakken uit de wijk verhuisd waardoor ik me al minder zorgen maak. Ook vind ik het voor mijn gemoedsrust fijn dat hij nu een eigen huissleutel heeft waar hij altijd mee naar binnen kan. Casper speelt overigens nog steeds niet zo vaak buiten, maar als hij gaat zit ik thuis niet meer als verlamd te wachten tot hij terug komt.

Alleen thuis

Vorige keer schreef ik al dat Casper overdag af en toe alleen thuis mocht blijven. Nu mag dit natuurlijk nog steeds, ook voor wat langere periodes. Het fijne is wel dat hij nu een telefoon heeft waarmee hij – alleen via wifi – mee kan whatsappen. Zodra ik weg ga zeg ik dan ook tegen hem dat hij moet appen als er wat is. Af en toe stuur ik hem ook wel een berichtje en meestal wordt dat dan keihard genegeerd. Een uur of twee alleen thuis vind ik nu nog steeds de max.
Hij blijft ook weleens alleen thuis met Calista wanneer zij ligt te slapen en ik even rustig een boodschap wil doen.

Alleen van en naar school

Sinds begin dit schooljaar fiets ik niet helemaal meer mee naar school. Het begon met niet meer meelopen naar de klas, tot meefietsen tot aan de hoek en zo langzaam door tot nog maar meefietsen tot het kruispunt met de stoplichten, omdat ik dat zelf nog best een eng punt vind. Vooral omdat er ook een tram rijdt die niet stopt wanneer de fietsers groen licht hebben en waar je dus altijd alert op moet zijn. Hoe vaak ik me daar bijna de longen uit mijn lijf heb geschreeuwd om Casper – die soms als een kamikaze rijdt – te waarschuwen? Je wil je niet weten! Een enkele keer is hij ’s middags alleen naar school gefietst. De eerste keer door miscommunicatie maar dat ging zo goed dat het af en toe wel mag.

Terug rijdt Casper sinds begin dit jaar meestal alleen. De situatie met de tram is overzichtelijker op de terugweg waardoor ik denk dat dit wel kan. Wel houd ik altijd nog gespannen de tuindeur in de gaten wanneer het ongeveer de tijd is dat ik hem thuis verwacht, totdat hij uiteindelijk in de deuropening verschijnt. Het blijft iedere keer nog spannend.

Laat jij je kinderen makkelijk los of maak jij je ook altijd zorgen?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge