In de tuin 12
in de tuin
 

Ook dit voorjaar ben ik weer druk aan het voorzaaien gegaan en inmiddels groeit er al weer het één en ander in de tuin. Zoals je hierboven kunt zien heb ik nu ook een metermoestuin. Dit was iets wat ik al jaren wilde hebben en wat er uiteindelijk toch is gekomen. Wat er momenteel zoal in mijn tuintje gebeurd zal ik vandaag vertellen.

in de tuin
 

Ik blijf er bij; als er één makkelijke eetbare plant is dan is het de bieslook. Jaar na jaar doet hij het gewoon weer top. Hij is namelijk niet dood te krijgen; de stengels zijn te hard voor de slakken en ook na flinke vorst komt hij in het voorjaar gewoon weer op. Daarnaast maakt hij ook nog mooie paarse bloemen aan. Zoals je ziet heeft mijn plant nu ook flink wat knoppen.

in de tuin
 

Ondanks de slakken die mijn tuintje ook dit jaar weer bevolken houden de zonnebloemen nog aardig stand. Hopelijk lukt het dit jaar weer eens om er een of meerdere te laten bloeien. Als ik het goed heb zijn de twee buitenste gele zonnebloemen van de moestuintjes van Albert Heijn en is de middelste een rode zonnebloem van een zakje zaden dat ik heb gekocht.

in de tuin
 

Vorig jaar kocht ik een aardbeienstekje bij Aldi. Helaas ging mijn plantje wel enorm uitbreiden en kwamen er tientallen nieuwe stekjes maar duurde het tot dik in het najaar voordat er bloemen aan kwamen. Dit was te laat in het jaar en deze veranderden dus niet meer in aardbeien. Dit jaar zijn er gelukkig nu al heel wat bloemen en ik heb dan ook goede hoop dat we nu wel aardbeien uit eigen tuin zullen gaan proeven!

in de tuin
 

Ik zie deze beestjes ieder jaar in de tuin maar realiseer me nu pas dat dit een langpootmug – of zoals wij ze altijd noemen; een spekvreter – moet zijn! Ik ken ze eigenlijk alleen van als ze binnen zitten. Martijn is er panisch voor en ik moet ze dan altijd naar buiten werken. Spinnen vind ik dan weer eng.

in de tuin
 

En over diertjes gesproken! Toen het zonnetje laatst op het insectenhotel scheen kwam er zowaar een nieuw bijtje uit een van de kamertjes! Wat leuk om te zien. Ik heb helaas nog niet zoveel bloeiende bloemetjes in de tuin staan maar hopelijk is het over een paar weekjes weer een bijenparadijsje.

Hoe is het in jouw tuin?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge