Een stopmotion maken met klei!
stopmotion
 

Voor kerst kreeg Casper een doosje met daarin benodigdheden om een stopmotion te maken met behulp van klei. Natuurlijk stond een stopmotion maken al langer op onze to do list en deze kit leek me nu precies het zetje in de rug dat we nog nodig hadden. We hadden het immers al vaker geprobeerd maar uiteindelijk was het nog niet gelukt om een echte stopmotion te publiceren. Ik kan me nog een keer herinneren dat de boel op het laatste moment vast liep en een keer dat de juiste software niet wilde installeren. Aangezien Casper altijd enorm staat te trappelen om dit soort dingen te doen (NOT) hoeft er maar iets kleins spaak te lopen voordat hij de handdoek in de ring gooit. Terwijl ik het juist zoiets magisch vind en keer op keer weer hoop om hem voor iets als dit.. iets creatiefs dus, te kunnen enthousiasmeren. Ik vond het setje voor weinig geld bij Action.

stopmotion
 

Het setje bestaat uit klei in verschillende kleuren, een soort frame waar je de klei over aanbrengt zodat het figuur dadelijk goed de vorm behoudt en het op een haai achtige manier te bewegen is en een modelleerstaafje om de klei mee te bewerken.

Geen wonder dat het setje zo goedkoop is! De inhoud stelt niet veel voor. Maar de klei is makkelijk te modelleren en het frame en de modelleer tool zijn erg handig. Verder wordt er verwezen naar de app Stop Motion Studio. Deze heb ik natuurlijk gedownload.

Het is nog best een ding om de haai een beetje fatsoenlijk uit de klei te laten komen. Helaas zat er geen beschrijving hiervoor in het doosje dus hebben we ons maar laten inspireren door de afbeelding op het doosje. De hoeveelheid blauwe klei was trouwens vrij weinig terwijl er veel te veel zwarte klei bij zat. Roze hebben we voor onze haai helemaal niet gebruikt. Hier heeft Calista ondertussen mee gespeeld.

stopmotion
 

De app is erg handig in gebruik. De fotoserie wordt in een mum van tijd omgezet in een .gif of een filmpje. Wij moesten er even inkomen maar daarna liep het al snel als een speer. Ons beste filmpje kun je hieronder bekijken.

Ik zou mezelf echt uren kunnen vermaken met het maken van stopmotions. Maar Casper had het na dit avontuur al weer snel gezien.

Heb jij weleens een stopmotion gemaakt?

Share Button

One thought on “Een stopmotion maken met klei!

  1. Pingback: 101 in 1001 update 12 - Glim.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge