Wat ik doe wanneer ik een opkikker nodig heb
blue monday
 

Het is vandaag blue monday; de meest depressieve dag van het jaar. Het weer is koud en de dagen zijn donker, veel goede voornemens zijn alweer gesneuveld, de feestperiode ligt alweer een tijdje achter ons en de heerlijk zomer is nog veel te ver weg. Geen wonder dat veel mensen zich door de dagen heen moeten worstelen. Het leek me dan ook een prima dag om juist vandaag eens te delen wat ik doe wanneer ik een opkikker nodig heb.

1. Ik trakteer mezelf op iets kleins, wat ik niet nodig heb maar wat ik wel graag wil hebben. De afgelopen jaren heb ik mezelf afgeleerd om nog impuls aankopen te doen, maar wanneer ik het echt even nodig heb dan mag het toch! Bijvoorbeeld een nieuwe nagellak, terwijl ik al een grote doos vol heb staan en ik het vrijwel nooit meer draag.

2. Eten! Het is niet aan me te zien maar ik beloon mezelf regelmatig met eten. Reeses white peanut butter cups bijvoorbeeld.. heerlijk! Mijn tip is om het ergens te verstoppen en het te bewaren totdat iedereen slaapt zodat je het niet hoeft te delen!

3. Ik doe een middagdutje! Lekker samen met Calista op de bank liggen, dekentje over ons heen en slapen maar. Wel zet ik altijd mijn wekker zodat ik weer op tijd wakker ben om Casper van school te halen!

4. Ik start een nieuw haak- of breiproject. Eerst een patroon opzoeken en dan meteen wol kopen zodat ik zo snel mogelijk kan beginnen. Er is bijna niets zo fijn als het beginnen aan een nieuw project.

5. Eindeloos op Pinterest rondkijken. Ik ben bij vlagen actief op Pinterest en heb al best een flinke collectie pins verzameld. Het blijft heerlijk om er nieuwe idee├źn op te doen en ge├»nspireerd te raken. Als ik mezelf beter wil voelen dan bezoek ik ook vaak even mijn bord met quotes.

6. Wat ik ook heerlijk vind is het terugkijken in mijn Instagram feed. En dan natuurlijk vooral naar mijn twee lieve draakjes. Sinds dat ik mijn account aanmaakte in mei 2013 is er zoveel gebeurd. #caspiespam is groot geworden en #calistaspam staat vanaf het prille begin gedocumenteerd. Ik verwonder me er altijd aan hoeveel klein ze ooit waren!

7. Harry Potter.. need I say more? Juist als het koud en guur is buiten is het heerlijk om een film te kijken of een boek uit deze reeks te lezen. Of gewoon te fantaseren hoe het zou zijn om zelf in de HP wereld te leven #noshame Daarnaast vind ik het nog heerlijk om youtube af te struinen naar interviews met de acteurs en actrices uit de reeks of film bloopers.

Wat doe jij om jezelf op te beuren?

Share Button

One thought on “Wat ik doe wanneer ik een opkikker nodig heb

  1. Paula says:

    Heerlijk stukje, maar ik geloof niet zo in blue monday. of ik laat me er gewoon niet door pakken….:-)
    Reeses, ik heb er juist afgelopen zondag voor het eerst een gehad, wat vind ik die dingen walgelijk zoet, gelukkig voor de producent denken anderen daar anders over…..:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge