Recept: Mega makkelijke chocofudge met 3 ingrediënten
Recept chocofudge
 

Oke meen je dit nu serieus? Het is de eerste week van januari, iedereen is nog aan het uitbuiken van de vreetpartijen gedurende de decembermaand en jij komt met een recept voor chocofudge? Really? Ja echt! Deze fudge maakte ik voor Casper’s kerstdiner op school. Het was niet alleen erg makkelijk te maken maar ik bleek eindelijk eens iets meegegeven te hebben dat aansloeg; Casper vond het zelf zelfs lekker! Eentje om te onthouden dus. En daarom vertel ik vandaag hoe ik het maakte!

Het begon eigenlijk met het idee om unicorn fudge te maken. We zagen een mooi voorbeeld op Pinterest. Deze fudge had witte chocolade als basis en was met kleurstof paars gemaakt. Een lust voor het oog! En dus ging ik aan de slag. Maar tijdens het proeven kwam ik er achter dat die witte chocolade wel heel erg machtig was en daarom besloot ik toen het “voor het echie” moest om melkchocolade te gebruiken. Ook paste ik de rest van het recept aan om de chocofudge nog wat romiger te krijgen. Eigenlijk heb je voor deze fudge maar drie ingrediënten nodig, namelijk melkchocolade, vanille aroma en vloeibare slagroom. Om hem nog even iets aantrekkelijker te maken gebruikte ik suikerdecoratie en chocolade vlokken.

Recept chocofudge
 

Ingrediënten

400 gram melkchocolade (ik gebruikte de goedkoopste tabletten van Lidl)
1 theelepel vanille aroma (bijv. dr Oetker)
90 ml verse ongeklopte slagroom 35% vet (eveneens te vinden bij Lidl)
eventueel nog suikerdecoratie, hagelslag/vlokken, nootjes, mini marshmallows etc.

Overige benodigdheden

Magnetron
Kom die in de magnetron kan
Bakblik, ik gebruikte een brownievorm
Folie
Koeling

Breek de chocolade in stukjes. Doe vervolgens het vanille aroma en de slagroom bij de chocolade. Zet de kom in de magnetron en zet de magnetron aan. Om de 30 seconden kun je even kijken of het geheel al gesmolten is. Wanneer de chocolade gesmolten is roer je het geheel nog eens goed door zodat er een gladde massa ontstaat, een beetje zoals chocopasta. Nu kun je de chocofudge in het bakblik gieten, verdeel het (ik heb maar de helft van mijn vorm gebruikt) en strooi er de decoraties over als je deze wilt gebruiken. Druk deze een beetje aan zodat ze in de fudge blijven plakken. Vervolgens dek je het bakblik af met folie en plaats je het tenminste een half uur in de koeling. Langer mag natuurlijk altijd!
Wanneer alles goed is uitgehard kun je de chocofudge in stukjes snijden. Ik had genoeg voor zo’n 20 stukjes. Om het extra feestelijk te maken serveerde ik de chocofudge in cupcakevormpjes.

Smullen maar!

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge