Crafty: Rendierkaarten
Rendierkaarten
 

Heb jij kerstkaarten verstuurd dit jaar? Of moet je het misschien nog doen? In ieder geval, er is dit jaar veel om te doen. En dan doel ik vooral op de kosten van de PostNL postzegels. De normale postzegel kost nu 78 cent. Voor een vel decemberzegels betaal je €14,60 wat neer komt op 73 cent per stuk. Belachelijk duur als je het mij vraagt en dan gaan de tarieven vanaf januari weer omhoog. Gelukkig zijn er wel alternatieven, zoals de zegels van Sandd die 50 cent per stuk kosten. PostNL gooit mijns inziens de eigen glazen in. Het is niet gek dat het postvolume afneemt wanneer de bezorging zoveel geld kost en de dienstverlening steeds minder betrouwbaar wordt.

Maar goed ik heb wel zoals vanouds kerstkaarten verstuurd. Vorig jaar was ik er niet aan toegekomen vanwege mijn plotselinge opname in het ziekenhuis en dus had ik dit jaar mazzel; ik had zowel kaarten als postzegels al in huis. Casper deelde ook kaartjes uit in zijn klas en voor zijn oma’s en opa heeft hij deze leuke rendierkaarten gemaakt.

Rendierkaarten
 

De kaartjes zijn geborduurd met wol. Zoiets wilde ik al een hele tijd proberen met Casper. Het is makkelijk, ik heb de benodigde materialen altijd wel in huis en je kunt er alle kanten mee op. Om hem op weg te helpen prikte ik de gaatjes in een stuk stevig papier. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Voor mijn game verslaafde, knutsel hatende zoon was dit patroontje bestaande uit een neus met een simpel gewei uitdagend genoeg.

Rendierkaarten
 

Opperste concentratie.. want anders lopen die steken echt verkeerd. Er moest dan ook een aantal keer een stukje uitgehaald worden! Om het af te maken kleurde hij de neus rood en plakte hij er nog wiebeloogjes op.

Rendierkaarten
 

Ik vind het resultaat erg leuk geworden en mijn handen jeuken eigenlijk wel om zelf ook eens op deze manier te gaan borduren. Een (gedeelte van) kartonnen doos zou je hier denk ik ook wel goed voor kunnen gebruiken.

Echte of digitale kaarten? Wat heb jij dit jaar verstuurd?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge