Sinterklaas Challenge 3
Sinterklaas Challenge 

Hoe snel is de Sinterklaastijd dit jaar voorbij gevlogen? Niet normaal snel, als je het aan mij vraagt! Dit is dan ook al weer de laatste post over de Sinterklaas challenge die ik dit jaar met mezelf aan ging. Eens kijken, welke punten had ik nog niet behandeld?

Versieren

Super veel Sinterklaas versiering hebben we eigenlijk niet maar er zijn een aantal dingen die ieder jaar weer trouw te voorschijn worden gehaald. Zo hebben we een houten pakjesboot met o.a. veel pakjes en Pieten. Voorgaande jaren bleef hij altijd keurig op zijn plaats staan maar dit jaar is de peutervrouw er mee aan de haal gegaan en iets zegt mij dat ik over een half jaar nog stukken hiervan op onverwachte plekken tegen ga komen.
Voor zover ik me kan het herinneren was het dit jaar voor het eerst dat ik iets aan raamversiering voor Sinterklaas heb gedaan, ik hing namelijk een slinger op en plakte wat raamhuisjes voor het raam. Ook kocht ik een Sinterklazen pak. Eigenlijk was deze voor Calista maar de mijter bleek zo groot dat hij mij nog over de oren zakte. Daarom heb ik er de staande lamp bij ons in de kamer maar mee versierd.

Sinterklaas Challenge 

Schoen zetten

De schoen werd een aantal maal gezet. Onder andere hiervoor had ik een Sinterklaas kalender gemaakt om alle activiteiten op bij te houden. Wist iedereen gewoon waar hij aan toe was en vergat ik dus geen belangrijke zaken. In de schoen gaan bij ons altijd maar kleine dingen met wat snoepgoed. Zo kreeg Casper o.a. 2 paar leuke sokken (want het is echt mega moeilijk om iets voor hem te verzinnen dat hij leuk vindt en wat niet duur is!) en Calista kreeg haaraccessoires. Ook had ik leuke Sint strijkkralen setjes gevonden bij Action voor in de schoenen.

Sinterklaas Challenge 

Sint eten

We maakten kruidnoten! Ik ben eigenlijk geen echte kruidnootfan, enkel met een dikke laag witte chocolade vind ik ze echt lekker. Toch wilde ik het al lang eens proberen. We vonden een recept op ah.nl en gingen aan de slag. Casper vond het erg leuk om te doen. We moesten onze noten wel twee keer zolang als aangegeven in de oven laten zitten maar toen zagen ze er ook schitterend uit. Helaas was de smaak niet erg bijzonder. Ik denk dat dit een gevalletje eens maar nooit weer was!

Sinterklaas Challenge 

Pakjesavond

Pakjesavond vierden we afgelopen weekend al samen met Martijns moeder en mijn ouders. Uiteindelijk hadden we een mega zak vol met cadeautjes en zijn die twee arme stumpertjes van mij dus weer schandelijk verwend. Calista stortte zich volledig op het uitpakken van alle cadeau’s en had de avond van haar leven. Daarna hebben we nog lekker gegourmet.

Sinterklaas Challenge 

Voor het eerst dit jaar mocht Casper zich wagen aan het maken van een surprise voor het Sinterklaasfeest op school. Natuurlijk heeft zijn moeder hem daar ook bij geholpen en zijn vader hielp bij het bijbehorende gedicht. Gisteren was het dan eindelijk zover en mocht hij hem geven. En hij heeft zelf ook een hele leuke surprise ervoor terug gekregen.

En daarmee zat het er alweer op. Maar niet getreurd want zodra Sint zijn hielen heeft gelicht is het natuurlijk tijd voor… kerst!

Hoe heb jij Sinterklaas gevierd?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge