Sinterklaas Challenge 2
Sinterklaas Challenge
 

Hij is afgelopen weekend aangekomen in Nederland en sindsdien is de Sint gekte hier helemaal losgebroken! Ik heb al meer Sint gevierd dan dat ik de afgelopen tien jaar bij elkaar deed! Dit jaar moet er ook voor het eerst voor Casper’s school een surprise gemaakt worden. Afgelopen vrijdag kwam hij met zijn lootje thuis en inmiddels hebben we bedacht wat we willen maken. Nou ja, ik neem het initiatief wat betreft de surprise en Martijn heeft beloofd om te helpen bij het gedicht. Ik hoop hiervoor aankomend weekend – samen met Casper natuurlijk – een heel eind te komen. Spannend! Ik heb namelijk wel een idee in mijn hoofd maar of het uiteindelijk ook zo gaat worden is natuurlijk een tweede.

Sinterklaas Challenge
 

Sinterklaas journaal

Wat een feest is dit zeg. Niet zo zeer het Sinterklaas journaal zelf hoor, maar vooral dat we eens een programma hebben – al is het maar heel kort – waar we met zijn allen naar kijken. Ook al voelt Caspie zich eigenlijk te groot, vraagt Martijn zich af wat die filiaalmanager van Albert Heijn toch bij Sinterklaas doet en irriteer ik me mateloos aan de Zeur.. eh Zielepiet (daar ken ik er al genoeg van namelijk) Calista’s reacties maakt het allemaal weer goed. Die gaat namelijk nog steeds uit haar dak wanneer zij “Kaas” op tv ziet verschijnen en ze neuriet het deuntje van het Sinterklaas journaal al lekker mee.

Sinterklaas Challenge
 

De intocht

Toen Casper klein was wilde ik altijd naar de intocht hier in de stad maar ik moet toegeven dat ik dat de laatste jaren helemaal niet meer zo zie zitten. Het is altijd koud, nat en winderig tijdens de intocht en je moet hier echt wel een uur van te voren aanwezig zijn wil je verzekerd zijn van een mooie plaats. Mijn voorkeur gaat uit naar gezellig op de bank, kijkend naar de landelijke intocht op tv. Onder het genot van wat versnaperingen natuurlijk. En zo hebben wij de Sint dus ook weer zien arriveren op Nederlandse bodem.

Sinterklaas Challenge
 

Sint knutsel

Casper en ik maakten allebei een stoomboot. We plakten twee stukken karton in de vorm van de boot om een doosje heen en voorzagen hem van een schoorsteen, vlaggetjes en meer versiering. Het is een erg simpel basisidee wat je zo makkelijk of ingewikkeld uit kunt werken als je zelf wilt. Je zou er zelfs een surprise van kunnen maken.

Sinterklaas Challenge
 
Sinterklaas Challenge
 

Sint DIY

Afgelopen weekend deelde ik het patroon al voor een heuse Sint mijter voor de Goedgemutste Breicampagne. Ik kreeg er veel leuke reacties op. Je kunt het patroon hier vinden.

Natuurlijk heb ik het huis ook in Sint thema versierd, zijn de schoentjes als meerdere malen gezet en hebben we inmiddels ook echt Sint eten gemaakt.. maar daarover volgende keer meer.

Heb jij de intocht ook vanaf de bank beleefd of heb jij het herfst weer getrotseerd om het allemaal in het echt mee te maken?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge