Maandoverzicht december 2017
Maandoverzicht december 2017 

December was de maand die dit jaar echt enorm in het teken stond van cadeautjes. Allereerst begonnen we met de adventskalender. Iedere dag zat er naast snoep ook een cadeautje in. Ze waren er enorm enthousiast over en de adventskalender is dan ook een blijvertje. Ik wil de blikken nog wat bijwerken en ze weer vullen voor volgende december. Sterker nog.. ik heb er alweer een paar cadeautjes voor besteld hahaha

Maandoverzicht december 2017 

We vierden pakjesavond met mijn ouders en Martijn’s moeder. We zouden “een paar pakjes” doen, maar het bleek toch ineens een hele berg. Ook deed Casper voor het eerst op school surprises. Dit was ook echt heel leuk om te doen. Hij had ook mazzel met de leuke surprise die voor hem gemaakt was en deze heeft tot deze week nog in de woonkamer gestaan. Zo gezellig met de lichtjes die erin zitten! Nu staat hij op Casper’s eigen kamer.

Maandoverzicht december 2017 
Maandoverzicht december 2017 

Ik moest van mezelf wel wachten tot na Sinterklaas, maar daarna kon ik eindelijk de kerstboom opzetten. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat er best wat meer ballen bij mogen! Dat is dus alvast weer een plan voor volgende kerst. De gekleurde lampjes vind ik nog steeds geweldig. De bijpassend gekleurde piek kocht ik dit jaar nieuw. Hij is van glas dus ik hoop dat hij de periode in de opslag goed doorstaat!

Maandoverzicht december 2017 

De laatste weken voor de kerstvakantie waren doorzetten voor zowel mij als Calista.. om over Casper nog niet eens te spreken! Ik leef zelf altijd enorm naar de schoolvakanties toe. Je hebt dan ook geen idee hoe jammer ik het vind dat deze er al weer bijna op zit! Hopelijk hebben we dit jaar een vroeg voorjaar want bikkelen met de fiets door het stormseizoen zie ik zo niet zitten!

Maandoverzicht december 2017 

En toen was de wereld ineens een paar dagen wit! Hoe bijzonder was dat? Gelukkig hoefden we niet op pad want er lag ineens enorm veel sneeuw. Calista was fan! En Casper kreeg zelfs nog een middag vrij vanwege het weeralarm.

Maandoverzicht december 2017 
Maandoverzicht december 2017 

Mijn bff Snacky! (En een slapende Calista op de achtergrond!)

Maandoverzicht december 2017 

Woede aanval!

Maandoverzicht december 2017 

En dit was kerstavond, vlak voor het openen van de cadeautjes. Toen ze samen op de foto moesten bij de kerstboom in hun nieuwe, matchende pyjama’s en Casper niet normaal wilde kijken en Calista haar speen nog in had!

Maandoverzicht december 2017 

Toen Casper en ik gingen schaatsen en dat gewoon super mega leuk was, ondanks dat hij me vooraf vervloekte omdat hij er geen zin in had! Inmiddels ben ik aan het overwegen om rolschaatsen voor hem te kopen zodat we dat samen kunnen doen! Maar waarschijnlijk is het beter als ik eerst even afwacht tot na mijn operatie.

Maandoverzicht december 2017 

We brachten ook nog een middag door in de nieuwe Monkey Town in Delft. Echt een aanrader op binnenspeeltuin gebied; mooi ruim opgezet met veel zitplaatsen, themagebieden voor de kleintjes, lasergamen voor de wat groteren en zelfs mogelijkheid om kindvrij te sporten. Calista ging uit haar dak! (En ik er maar achteraan rennen!) Casper wordt alweer te groot voor dit soort dingen maar het lasergamen vond hij nog wel erg leuk om te doen.

Maandoverzicht december 2017 
Maandoverzicht december 2017 

Voor het eerst in hele lange tijd weer eens fair isle breien. Dat is echt jaren geleden! Ik probeerde eens zelf wat te ontwerpen.

Maandoverzicht december 2017 

En om de maand en het jaar lekker af te sluiten gingen we op oudejaarsavond met zijn viertjes gourmetten. Blijkbaar had heel Nederland dat idee want ik heb stad en land afgezocht naar een gourmetschotel. Overal waren ze uitverkocht! Ik bemachtigde wel een hoop mini verpakkingen waardoor de gourmet eens anders was dan anders. Eigenlijk wel een aanrader!

Maandoverzicht december 2017 

Ik heb echt helemaal niets met vuurwerk en van mij mag het zo snel mogelijk afgeschaft worden. Zelfs een sterretje durf ik amper aan te steken! Maar Martijn en Casper denken daar natuurlijk totaal anders over. Vorig jaar had Casper al wat kleine dingetjes afgestoken en dit jaar ging het hek echt van de dam. Alle potten en cakes nam die kleine pyromaan voor zijn rekening. Ik was natuurlijk blij dat ze uiteindelijk beide weer met al hun ledematen terug naar huis toe kwamen.

December 2017 was een bijzondere maand met alle feestdagen en de sneeuw!

Wat vond jij het leukste dat je afgelopen maand hebt gedaan?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge