DIY Adventskalender
adventskalender 

Ik heb dit jaar voor het eerst zelf een adventskalender gemaakt voor Casper en Calista. Ik heb hiervoor 24 conservenblikken verzameld. Deze heb ik geverfd en genummerd. En tada! Adventskalender! Zo simpel kan het zijn. Echter ging er in het verven toch nog wel wat werk zitten om maar niet te spreken over het verzamelen van de conserven. We eten toch minder ingeblikt voedsel dan dat ik dacht! Ik heb er zo’n 3 maanden over gedaan om ze bij elkaar te krijgen. Hoe dichter december naderde hoe specifieker ik op zoek ging naar eten in blik! En toen was ik op 30 november ook nog door mijn voorraad witte verf heen en bleek er hier in het winkelcentrum niets geschikts te krijgen. Uiteindelijk zijn er dus een aantal rode blikken bij gekomen.

Niet alleen het verzamelen van de blikken was een klus; ook de inhoud van de kalender was een uitdaging. Ik wilde namelijk verrassingen erin doen die zowel voor Casper als voor Calista geschikt waren. Dat is best nog een uitdaging aangezien het niet alleen een jongen en een meisje betreft, maar er ook een leeftijdsverschil van 6,5 jaar tussen die twee zit. Ze krijgen dus wel iedere dag iets wat voor hen beide is of waarvan ik hoop dat ze er samen iets mee gaan doen, maar soms is het een beetje meer voor Casper en soms een beetje meer voor Calista.

Wat er zoal in zit? Ik heb bijvoorbeeld de stukken van deze houten treinset over de dagen verdeeld. Ook heb ik een mooie lego set op AliExpress weten te bemachtigen, die ik over verschillende blikken heb verdeeld. En daarnaast zitten er ook dingen in waarmee ze hun eigen kamer in kerstsfeer kunnen gaan brengen.

Tot nu toe zijn ze er erg enthousiast mee bezig.. misschien zelfs wat te enthousiast want ik heb het geheel al naar een hogere plank moeten verplaatsen aangezien madame Calista zodra ik even niet oplette aan de haal ging met het snoepgoed dat ik er ook bij in heb gedaan.

Op welke manier tellen jullie af naar de feestdagen?

Share Button

3 thoughts on “DIY Adventskalender

  1. Pingback: 101 in 1001 update 10 - Glim.org

  2. Pingback: Onze kerstdagen in foto's - Glim.org

  3. Pingback: Maandoverzicht december 2017 - Glim.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge