101 in 1001 update 11
schaatsen
 

Ooo help! Dacht ik een paar dagen geleden nog; ik heb de afgelopen tijd helemaal niets gedaan aan de 101 dingen in 1001 dagen challenge! Nou ja behalve de dingen die ik altijd wel doe zoals deze update schrijven en iets creatiefs doen met de kinderen (deze maand is dat een poging tot Calista met een prikpen te leren omgaan.. het was geen heel groot succes!) Totdat Martijn iets actiefs wilde gaan doen zo tussen kerst en oud en nieuw en ik bedacht dat we weleens konden gaan schaatsen. En toen realiseerde ik me ook dat dat inderdaad één van de dingen was die ik nog moest uitvoeren!

schaatsen
 

26. Schaatsen met Casper

Juist dit jaar had ik niet meer verwacht te gaan schaatsen. De schaatsbaan staat namelijk pas over enkele weken in Schiedam. Wie verzint het he, om dat pas lang na de feestdagen op te zetten? Nou de mensen die daar over gaan in Schiedam dus! Daarom hebben wij de kunstijsbaan in Leidschendam bezocht. Casper vervloekte me wel hoor, toen hij de schaatsen aan moest trekken. Hij zag het heeeelemaal niet zitten en dat kun je op de foto’s hierboven ook goed zien! En ik moest zelf ook wel even slikken, de laatste keer dat ik had geschaatst was minstens 15 jaar geleden. Hoe moest het ook al weer?

schaatsen
 

We hielden ons maar vast aan de rand. Pff glad, dat ijs! Maar na een paar minuten had ik de slag weer te pakken en wist ik een hulppinguïn te bemachtigen voor Caspie. Twijfelend besloot hij het toch een kans te geven en.. na een aantal rondjes begon hij het zelfs leuk te vinden! Sterker nog, toen ik het na enige tijd wel had gezien (ik denk dat ik rare voeten heb ofzo want ijshockeyschaatsen en skischoenen e.d. trek ik echt heel slecht) is hij nog alleen doorgegaan. En ’s avonds toen we thuis waren verzuchtte hij opeens dat hij snel nog eens wilde gaan schaatsen!

schaatsen
 

Die pinguïn, daar is hij voorlopig nog niet vanaf maar het feit dat mijn niet-sportieve kind er plezier in had, dat was iets wat mij enorm heeft verrast! Schaatsen kan zijn goedkeuring dus wegdragen.. zou ik hem wellicht dan ook zover kunnen krijgen dat hij eens met mij zou willen gaan rolschaatsen of skeeleren? Want dat is nog een ander ding dat stiekem op mijn wensenlijstje staan.

Wanneer heb jij voor het laatst geschaatst?

Share Button

One thought on “101 in 1001 update 11

  1. Wendy says:

    Het is lang geleden dat ik ben wezen schaatsen. Ik zal om eerlijk te zijn ook niet weten hoe lang het geleden is. In ieder geval nog geen 15 jaar geleden. Ik weet nog wel heel goed dat het op natuurijs was en in gigantisch op mijn giechel ging. Met een mooie blauw/paars/zwarte knie als gevolg. Hahaha. Leuk dat hij er uiteindelijk toch nog zo’n plezier in had.
    Wendy recente blogpost…Baby’s eerste jaar van Pauline OudMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge