101 in 1001 update 9
101 dingen in 1001 dagen
 

Het is al weer een tijd geleden dat ik voor het laatst een blogpost heb geplaatst. Het liefst zou ik dagelijks bloggen. Ik heb er ook veel zin in en weet heus wel waarover ik wil schrijven, maar toch kom ik er toch veel te weinig aan toe. Negen van de tien keer val ik namelijk in slaap wanneer ik Calista op bed ga leggen, zo rond een uur of acht, en zo blijft er dus weinig tijd over “voor mezelf” waarin ik dus o.a. zou kunnen bloggen. Maar ik blijf het gewoon proberen!

Onbewust heb ik de afgelopen tijd weer een item van de lijst volbracht! Zo blijkt maar weer dat ik best goed over de lijst heb nagedacht aangezien de punten die erop staan nu na bijna een jaar nog steeds relevant zijn. Ook zijn er een aantal nieuwe punten lopende geworden.

30. Oefen met Casper om alleen naar school en weer terug naar huis te fietsen

Een half jaartje geleden begon meneer Casper aan mijn hoofd te zeuren. Wanneer zou hij nu eindelijk eens alleen naar school mogen? Inmiddels vind ik alleen heen fietsen nog altijd een beetje eng (omdat ik dan niet weet of hij veilig aan is gekomen) maar terug zou hij van mij best alleen mogen. Ware het niet dat hij inmiddels niet meer alleen wil! Voorlopig trap ik dagelijks dus nog steeds heen en weer. En heen en weer. En heen en weer.. en nog eens heen en weer!

37. Calista van haar speen af krijgen

Calista is nog niet van haar speen af maar.. waar zij een maand of wat geleden nog vrijwel continue met de speen in haar mond liep gebruikt ze hem nu enkel nog wanneer zij gaat slapen! Het is een wereld van verschil. Erg fijn is het ook dat ze hem vaak zelf aan mij komt geven in de ochtend zodat ik hem weg kan leggen tot de avond. Het leek vooraf onbegonnen werk omdat Calista haar speen zoveel gebruikte maar als ik er nu aan terug denk was het eigenlijk een piece of cake en een kwestie van doen. Ik vond het best moeilijk omdat ik hem graag gebruikte wanneer Calista weer eens de boel bij elkaar aan het gillen was in de supermarkt of op het schoolplein. Ze laat altijd precies weten wat ze ergens van vindt en meestal is ze het niet met mij eens. Maar dat is dan maar zo en dan gilt ze de boel maar bij elkaar. Het wordt vast eens beter.

Halloween Knutsels
 

40. Minstens een keer per maand iets creatiefs doen met (een van) de kinderen

De afgelopen maand hebben we flink wat geknutseld voor Halloween, zoals je inmiddels hebt kunnen zien.

Aquarium
 

46. Aquarium make over

De aquarium make over is nog niet compleet maar het ziet er weer een heel stuk beter uit. Ik zette er een nieuwe lamp in – aangezien de vorige stuk was gegaan – en kocht een lading nieuwe planten. Het is altijd maar weer afwachten hoe die aanslaan en welke zich prettig voelen in mijn bak. Maar so far so good! Wat bewoners betreft zitten er heel veel anentome helena slakken in, vuurgarnalen en nog twee neon tetra’s en drie corydoras panda.

Schelpenvest
 

67. Brei of haak een vest voor mezelf

Ik ben nog steeds bezig met het schelpenvest. Tijdens mijn vorige update vermeldde ik het al; ik was bang dat ik de boel weer uit moest halen en opnieuw moest beginnen met een dikkere naald. Dat is precies wat ik ook heb gedaan. Ik heb nu gehaakt met naald 6 en nu lijkt hij beter te gaan passen. Ik ben nu bezig met de rand wat best nog een flink werkje is. Ook heb ik een van de mouwen al half af. Ik hoop dat ik genoeg wol heb!

Pompoen
 

68. Pompoen uitsnijden

Ik was helemaal vergeten dat deze ook op de lijst stond! Voor Halloween heb ik inderdaad een pompoen uitgesneden. Ik had een hele mooie grote gekocht bij Lidl. Zo’n grote had ik nog nooit gehad. In het uithollen en snijden ben ik nog steeds niet zo’n ster, maar het resultaat was toch best geslaagd. Ik heb wat van de zaden die erin zaten bewaard. Dan kan ik dit voorjaar een poging doen om zelf pompoenen te kweken!

Tot zover de updates weer voor nu. Ik ben weer helemaal gemotiveerd geraakt!

Hoe gaat het met jouw challenges?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge