Op Pad: Zeeheldenroute
Zeeheldenroute
 

Wanneer we niet weten wat we moeten doen in de weekenden dan is er meestal wel iemand die oppert (lees; meestal ik) om een wandeling te gaan maken. En zo ging het onlangs ook. Omdat we het weleens moeilijk vinden om te bedenken waar we precies gaan wandelen aangezien Martijn van strandwandelingen houdt en ik juist van boswandelingen kwamen we uit bij de Zeeheldenroute in Hoek van Holland. Deze wandeling biedt het namelijk beide!

Zeeheldenroute
 

We parkeerden de auto nabij de Albert Heijn in het centrum Hoek van Holland. Het was even zoeken waar we moesten zijn. We liepen eerst verder de winkelstraat in, maar we moesten dus juist aan de andere kant zijn. Aan het begin van het pad stond de eerste paddenstoel met daarop het zeehelden verhaal al op ons te wachten. De route wordt aangegeven door deze typische paddenstoelen en rode paaltjes.

Zeeheldenroute
 

De wandeling begint in een park, waarna je in het bos terecht komt. Vervolgens leidt het naar de duinen en eindig je op het strand. Een erg gevarieerde wandeling dus. De route is 2,8 kilometer lang. Maar let op! Dit is geen rondje. Je zult dus waarschijnlijk ook nog terug moeten lopen. Tot aan het duin is de route ook goed te doen met een buggy al zitten er wel enkele trappen in de wandeltocht.

Zeeheldenroute
 
Zeeheldenroute
 

Je komt onderweg van alles tegen, zoals een eendenvijver maar ook een spannende bunker waar je op kunt klimmen. Ik heb echter één tip; vertel kinderen nooit hoe lang een wandeltocht is. Zodra ze het woord “kilometer” horen, of het er nu één of twintig zijn, ze vinden het hoe dan ook te ver. Datzelfde geldt trouwens voor mannen. De mijne in ieder geval wel. En dus liet ik Martijn en Casper maar weer achter voor we de duinen in gingen – konden ze meteen bij de buggy blijven – en liep ik met Calista verder naar zee. Want die gaat wel gewoon door.

Zeeheldenroute
 
Zeeheldenroute
 
Zeeheldenroute
 

Gelukkig overwon Calista haar afkeer voor het met blote voeten op het zand lopen en toen ze de zee zag was de beer echt los. De kleren moesten uit en ze ging er als een haas vandoor. Ik sjokte er maar zo snel mogelijk achteraan.

Zeeheldenroute
 
Zeeheldenroute
 

De tocht leidt naar een strandtent waar je eventueel bij kan komen van je tocht. Of je neemt proviand mee voor een picknick op het strand. Kun je even bijkomen voordat je aan de terug tocht begint! Ik had mazzel want Martijn had de auto opgehaald en hij stond bij het begin van de duinen op ons te wachten. Gelukkig maar want naar de zee toe vond Calista geen probleem maar terug lopen was een minder groot succes.

Zeeheldenroute
 
Zeeheldenroute
 

Calista vond de zee geweldig! Helaas zijn we er deze zomervakantie helemaal niet toegekomen om een ouderwets dagje strand te doen. Zou het dit jaar nog gaan lukken?

Wat is jouw favoriete plek om te wandelen?

Share Button

One thought on “Op Pad: Zeeheldenroute

  1. Pingback: Maandoverzicht augustus 2017 - Glim.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge