Op Pad: Drouwenerzand
Drouwenerzand
 

Attractiepark Drouwenerzand ontdekten we een jaar of zes geleden al toen we elders in Drenthe op vakantie waren. Het claimde het voordeligste pretpark van Europa te zijn. Onze nieuwsgierigheid werd geprikkeld toen we hoorden dat ze er werken met het all-in principe. Natuurlijk waren we destijds al weleens ergens all-in uiteten geweest, maar een all inclusive pretpark kenden we nog niet. Dat moesten we gaan beleven! Zo gezegd, zo gedaan. En het feit dat we deze vakantie weer een bezoek brachten aan Drouwenerzand bewijst dat het ons goed is bevallen.

Drouwenerzand
 
Drouwenerzand
 

In de zomer betaal je vanaf 3 jaar €14,- per persoon om naar binnen te mogen. De rest van het jaar ben je een euro goedkoper uit. Kinderen t/m twee jaar zijn gratis. Voor dat geld mag je natuurlijk geen park als de Efteling verwachten. Drouwenerzand is compact en bestaat vooral uit kermis attracties. Zo staat er een Break Dance, een carrousel, bots auto’s, een spinning coaster en de XLR8 voor de echte lefhebbers. Ook staat er een vrij grote zweefmolen, een oldtimer baan en vind je er binnen een mechanische ezelbaan, een spookhuis en een indoorspeeltuin voor kleuters (van 4 -7 jaar en tot 120 cm)

Met wat grotere kinderen kun je jezelf als ouder prima op het terras parkeren terwijl de kinderen alle attracties afgaan.

Drouwenerzand
 
Drouwenerzand
 

Op verschillende plekken in het park kun je zoveel eten en drinken halen als je op kunt. Je kunt kiezen uit:

– Frituur bestaande uit patat, kroket, frikandel en/of hamburger. Voor de vegetariër is er een groentekroket maar hier moet je wel specifiek om vragen. Elders lagen broodjes en andere bouw-je-burger benodigdheden.
– Vegetarische soep
– Softijs, naar wens met snoepjes!
– Siroop, koffie en thee
– Fruit

Mocht je nou nog wat extra’s willen zoals popcorn, een suikerspin of frisdrank dan is dat ook te verkrijgen tegen bijbetaling.

Drouwenerzand
 
Drouwenerzand
 
Drouwenerzand
 

Het personeel was over het algemeen erg jong maar serieus; er werd telkens netjes gecontroleerd of we onze riempjes wel vast hadden gemaakt en dergelijke. Ook bood het meisje bij de Happy Sailor spontaan aan een foto van ons te maken. Erg vriendelijk en attent vond ik dat!

Drouwenerzand
 
Drouwenerzand
 
Drouwenerzand
 

Ons bezoek aan Drouwenerzand was wederom een succes! Zowel voor Calista als voor Casper waren er genoeg passende attracties en we gingen met een volle buik weer terug richting ons vakantieverblijf.

Ben jij weleens in Drouwenerzand geweest?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge