Hoe word je een bekende blogger? Zeven gratis tips!
Hoe word je een bekende blogger?
 

Waar bloggen ooit alleen door de computergeeks werd gedaan zie je nu door de bomen het bos niet meer. En iedere dag komen er weer nieuwe bloggers bij. Veel hopen er hun beroep van te kunnen maken want als je het goed aanpakt is er een dikke boterham mee te verdienen. Lekker voor jezelf werken vanuit huis, vanuit bed zelfs of ’s zomers in de tuin! Bloggen kan nu eenmaal overal. Kom maar door met die gesponsorde post en al die leuke gratis producten om over te schrijven! En wat te denken van persreisjes naar luxe resorts? Maar hoe zorg je er nu voor dat je snel kunt incasseren? Hoe ga je opvallen tussen al die anderen? Als oude rot in het vak weet ik het wel. En die kennis ga ik vandaag met je delen! Zit je er klaar voor?

1. Heb je ergens een niet zo populaire mening over? Steek hem dan niet onder stoelen of banken! Schrijf bijvoorbeeld eens over zwarte Piet, waarom je Geert Wilders adoreert of over niet ergonomisch dragen. Misschien vind jij dat keizersnedes voor mietjes zijn of dat vrouwen die geen borstvoeding geven totdat hun kindje twee jaar is zichzelf eigenlijk geen moeder mogen noemen. En sla ook het onderwerp vaccineren niet over. Wees niet subtiel en houdt vast aan je standpunt.

2. Stuur eens een mailtje naar een grote blogger waarin je vriendelijk doch dringend verzoekt om de contact gegevens van de PR bureau’s waar ze al die leuke perspakketten van krijgt toegestuurd te delen.

3. Heb je geen camera of lukt het je niet om zelf mooie foto’s te maken? Pluk de aller mooiste gewoon van internet. Fotograferen gebeurt tegenwoordig toch digitaal dus zitten er voor de fotograaf amper nog kosten aan, toch? En je hoeft ook echt niet te laten weten dat je de foto niet zelf hebt gemaakt. Het internet is zo groot dat de echte eigenaar het vast niet zal ontdekken dat jij even een afbeelding hebt geleend.

4. Om serieus genomen te worden als blogger zijn bijbehorende social media accounts onmisbaar. Maar een instagram account waarop alleen je moeder je volgt maakt natuurlijk ook weinig indruk. Koop daarom gewoon wat volgers. Het gaat tenslotte maar om het nummertje daarboven naast je profielfoto. Dat is het enige waar die PR bureau’s en mediabureau’s naar kijken. Die investering betaalt zichzelf zo weer terug wanneer je gevraagd wordt voor een kekke samenwerking.

5. En over die bureau’s gesproken; die willen graag jouw bezoekersaantallen weten. Tijd om Photoshop te openen en je screenshots van Analytics van een paar extra cijfertjes te voorzien.

6. Ga geen discussie uit de weg! Sterker nog, zoek ze zelfs op, het liefst met andere bloggers. Zelfs al word je beschuldigd van het vervalsen van je statistieken of het kopen van volgers; ontken en wees verontwaardigd! Wees altijd de gebeten hond, zweer op iemands graf dat jij goudeerlijk bent. Misschien kun je die haatzaaierij zelfs in een filmpje verwerken. Vergeet er dan vooral niet on cam wat traantjes uit te persen. Verbind er tenslotte nog een mooie clickbait titel aan.

7. Die bloggers code waarin staat dat je het er bij moet vermelden wanneer je betaald krijgt voor een artikel is eigenlijk gewoon onzin. Omdat veel bloggers zich niet willen branden aan het plaatsen van een advertorial zonder dit duidelijk aan te geven ligt hier een kans voor jou! De bedrijven die geen open kaart willen spelen zijn bij jou aan het goede adres. Hier kun je je slag slaan! Ka-ching!

Dat waren ze! Mijn zeven top tips. Ik weet zeker dat je er veel aan zult hebben als je snel een beruchte beroemde blogger wilt worden. Heel veel succes er mee!

Wat is jouw beste blog tip?

Foto via Pixabay.com

Share Button

6 thoughts on “Hoe word je een bekende blogger? Zeven gratis tips!

 1. Hennie says:

  Vooral de on cam traantjes vind ik prachtig. En als je dan toch bezig bent, doe dan vooral en plein publique ook nog even je complete levensverhaal. Liefst met de nodige drama’s. Ook zo heerlijk chic.

 2. Kreanimo says:

  Zo een gebeten hond heeft me vorige week geblokt op Twitter en Instagram.
  Gewoon omdat ik durfde te vermelden dat die volg en ontvolg spelletjes opvallen en dat niet alle collega bloggers er zo blij mee zijn.
  Op de desbetreffende blog staat wel dat kritisch zijn mag… dat de blogger ervan wil leren. Pfff wat een mop.
  Héérlijk sarcastisch artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge