25 Boosmakers
25 Boosmakers
 

Vorige week schreef ik over 25 dingen die mij blij maken. Uiteraard zijn er ook een heleboel dingen die mij boos maken! Dus na al die positiviteit ga ik vandaag lekker down doen. Ik heb de meest algemene dingen zoals de bio-industrie en oorlog en hongersnood maar even buiten beschouwing gelaten. Onderstaand vind je meer persoonlijke ergernissen.

1. Mijn haar. Ik schreef er al verschillende malen over. Na mijn operaties kreeg ik last van haaruitval. Gelukkig valt het nu niet meer extreem uit, maar voordat al dat haar weer aangegroeid is zijn we weer een paar jaar verder. Gek genoeg was het alleen mijn hoofdhaar dat uitviel, de rest van het haar op mijn lichaam bleef lekker zitten waar het zit. Grrr.

2. Dat er dus gewoon een gaatje in mijn buik zit waar pleur uit komt. Waarschijnlijk zit er een hechting te irriteren daarbinnen want normaal gesproken zou zoiets al lang weer dicht en ontsteking vrij moeten zijn. De chirurg gaf aan dat dat waarschijnlijk alleen met een operatie te verhelpen is. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten.

3. Dat ik op mysterieuze wijze meer ben gaan zweten dan voorheen. Ik weet niet hoe het komt. Misschien is het mijn lichaam die moet wennen aan de Mirena spiraal? Of nog een nawee van mijn ziekenhuisavontuur. Ik zweette normaal gesproken erg weinig en daar was ik juist zo blij mee!

4. Het huishouden. Iedere dag. En je draait je om en het is weer een bende.

5. Fietsbanden oppompen. Lekke fietsbanden zijn nog erger.

6. Stoma lekkages

7. Achterstallige huishoudelijke klussen waar ik echt geen puf in heb zoals de zonwering schoonmaken en de ramen op de eerste verdieping zemen.

8. Het gevoel hebben dat ik te weinig energie heb om wat leuks te gaan doen met de kinderen.

9. Twijfelen of ik me aanstel.

10. Wanneer de persoon voor me weer eens het laatste vel heeft gebruikt maar geen nieuwe rol mee naar boven heeft genomen waardoor ik in mijn blote kont naar beneden moet om een nieuwe rol te pakken.

11. Overlast van de buren.

12. Wind tegen op de fiets. En om het dan helemaal verschrikkelijk te maken ook nog regen daarbij.

13. Mensen die hun winkelwagen in de rij zetten en vervolgens nog tien dingen uit de supermarkt moeten pakken.

14. Een peuter die niet wil gaan slapen wanneer het haar bedtijd is. Maar ik noem verder geen namen. Grrr.

15. Mensen die manipuleren.

16. Mensen die scheten laten in mijn bijzijn en er dan om gaan lachen.

17. Als iemand mij in een privésituatie vertelt wat ik moet doen. Dan doe ik het dus juist niet.

18. Dat ik met mijn anonieme ov-chipkaart dus telkens naar zo’n oplaadpunt moet om het saldo te checken. Die hele kaart vind ik trouwens nog steeds ruk. Vaak werkt dat oplaadpunt ook niet en er zijn er ook veel te weinig van hier in de buurt. En het ov is reteduur.

19. Wat ik ook heel irritant vind; mensen die heel hard de schone schijn ophouden en net doen alsof hun relatie helemaal het einde is, de kinderen engeltjes zijn en dat ze iedere dag fluitend naar hun werk gaan, maar dat dat dan helemaal niet waar blijkt te zijn. Waarom!!? Doe gewoon normaal hé.

20. Dat ik moet betalen voor mijn “betaalpakket” bij ING. Toen ik jonger was kreeg je gewoon nog rente en nu moet ik betalen. Waar gaat dit heen? Wees gewoon blij dat ik met al mijn geld – ahum – bij jullie zit.

21. Dat op vakantie gaan met kinderen altijd knetter vermoeiend is.

22. Wanneer ik speciaal voor iets naar de supermarkt ga en dat het dan onvindbaar of uitverkocht blijkt te zijn.

23. Dat al die filialen van Kruidvat zo krap ingedeeld zijn. Vooral met een buggy of kinderwagen is het een ramp. En juist wanneer je jonge kinderen hebt is het assortiment zo fijn. Helemaal spannend wordt het wanneer je nog iemand met een buggy of kinderwagen moet passeren.

24. Verwende, ondankbare kinderen. Ze hoeven echt niet continue “dankjewel” te zeggen – de mijne zegt dat eigenlijk nooit – maar je hebt er ook die nog een stapje erger zijn; die op het kinderfeest niet genoeg hebben aan patat, maar er dan ook nog een frikandel bij eisen. Dat de frikandel vervolgens niet eens opgegeten hoef ik misschien meer te vertellen. Raad eens wie er niet meer wordt uitgenodigd volgend jaar..

25. Seksistische opmerkingen door mensen in mijn omgeving, bijvoorbeeld wanneer er een dame op tv verschijnt en er direct opmerkingen over haar uiterlijk worden gemaakt terwijl dat over mannen veeeeeeel minder gebeurt.

Wat maakt jou boos?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge