Dinner date bij la Cubanita
Cubanita
 

Date night; vroeger hadden Martijn en ik die regelmatig. Casper vond en vindt het namelijk helemaal niet erg om bij de opa’s en oma’s te slapen en zij vonden en vinden het leuk als hij komt! Maar toen kwam Calista ons gezin compleet maken en werd alles even anders. Hadden we ineens een kind dat uit logeren gaan niet leuk vond! Haar achterlaten werd een ding en daarom deden we het tot nu toe nog niet zo vaak. Maar het lijkt nu alsof ze wat makkelijker hier in gaat worden en daardoor konden Martijn en ik maandag lekker samen uiteten. De kinderen kregen pannenkoeken bij mijn ouders. Iedereen blij!

Misschien klinkt het barbaars maar ik geef niets om chique restaurants. Ik snap het eerlijk gezegd ook niet. Laat ik het zo zeggen; de Librije staat niet op mijn to do list. Ik ben meer van het gewone all you can eat. Mijn favoriete restaurant is dan ook al jaren la Cubanita. Voor €17,50 kun je daar van zondag tot en met donderdag eten tot je er bij neervalt, op vrijdag en zaterdag betaal je €22,50.

Het leek me weleens leuk om vast te leggen wat ik allemaal naar binnen schuif op zo’n avond. Mijn food foto’s zijn niet de mooiste, maar ach, leuk om eens te bekijken toch?

Cubanita
 

Vooraf namen we natuurlijk het brood met tapenade en aioli. Slim dat ze dit altijd aanbieden bij binnenkomst, want het vult aardig en daardoor kun je minder van het duurdere spul eten. Maar als broodfan wil ik het ook echt niet missen! Vervolgens ging ik voor de vitello tonato.

Cubanita
 

Ik hou erg van koude gerechten. Van warme gerechten zit ik snel vol en ik krijg er altijd een after dinner dip van. Ook krijg ik er altijd veel dorst van. Vandaar dus dat ik bijna alleen maar koude gerechtjes heb gegeten. Dit is de tortilla met Mexicaanse salade. Lekker met jalapeño er in! Martijn heeft trouwens wel de tortilla opgegeten.

Cubanita
 

Het plankje met kaas, vleeswaren en olijven was heerlijk! En ik vond het er ook erg leuk uit zien, als is de foto natuurlijk bagger! Haha!

Cubanita
 

Dit is er weer eentje die ik altijd wel neem; Gerookte zalm met een dillesausje op toast. Simpel maar lekker!

Cubanita
 

Tijd voor cocktails! Drankjes zitten overigens niet inbegrepen in de prijs. De cocktails kosten €5,- per stuk. Omdat we er twee bestelden kregen we er ook nog een waaier bij. Martijn koos de Blue Daquiri en ik ging voor de Malibu Pineapple. Ik had mazzel want mijn tafelgenoot raakt altijd al van het padje af wanneer hij alleen de geur van alcohol nog maar ruikt. Hij kreeg zijn cocktail dus niet op. Geen probleem, schuif maar door!

Cubanita
 

Ik begon alweer een beetje vol te raken! Nog maar iets kleins en lichts; spiesjes met tomaat en mozzarella.

Cubanita
 

De carpaccio is er ook een die ik moet bestellen wanneer ik bij la Cubanita eet. Ik ben er gek op!

Cubanita
 

Ik probeerde de watermeloensalade voor het eerst. Het was een beetje vreemd want er zat een rare geur aan, ik kon niet goed plaatsen wat het was maar Martijn en ik zeiden allebei; dit ruikt naar Calista! De meloen was lekker maar de rest van de salade hoefde van mij niet zo.

Cubanita
 

En ik sloot af met de zalm met tomatencoulis, weer iets wat ik altijd neem. Hmmm!

Zoals altijd zat ik weer propvol en had ik geen ruimte meer voor een dessert. En dat terwijl ik uit ervaring weet dat het Gran Postre zo lekker is! Zou je eigenlijk ook alleen voor het dessert kunnen komen? Lijkt me fantastisch!

Ik ben wel benieuwd naar jullie favoriete gerecht bij la Cubanita! Laat je het weten?

Share Button

One thought on “Dinner date bij la Cubanita

  1. Pingback: 25 Blijmakers - Glim.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge