Review: Maybelline Super Stay 24h Rose Dust

Lippenstift; ik vind het prachtig! Maar hoe zorg je er voor dat je a) niet iedere vijf minuten moet bijstiften en b) niet je hele outfit/huis/vriend/kleuter er mee vol smeert als je het draagt? Dan moet je dus op zoek naar iets wat lang blijft zitten en niet afgeeft! Na wat reviews te hebben gelezen online besloot ik de gok te wagen en kocht ik de Super Stay 24h Color lipstick. Alhoewel lipstick? Hij komt meer in een lipgloss vorm. Ik koos voor de kleur Rose Dust, een mooie oud roze tint die niet te opvallend is.

Stap één is het aanbrengen van de kleur. Hiervoor gebruik je een applicator die we kennen van lipglossjes. Hij heeft een schuine zijde en is makkelijk in gebruik. Ik vraag me alleen wel af hoe lang het duurt voordat deze lipstick op is, want het reservoir voor de lipstick is eigenlijk maar heel klein.

Zorg er voordat je de lipstick gaat gebruiken voor dat je lippen vet vrij maar wel gehydrateerd zijn. Als je lippen namelijk vettig zijn blijft de lipstick niet goed zitten. Zijn je lippen te droog dan kruipt de kleur in de lijntjes.

Direct na het aanbrengen is de lipstick plakkerig. Je moet deze een paar minuten laten drogen voordat je verder gaat met stap twee.

Stap twee bestaat uit het aanbrengen van de lippenbalsem. De kleur droogt je lippen namelijk uit en dankzij de balsem worden je lippen weer lekker zacht. Hier wordt duidelijk dat deze lipstick niet afgeeft, want de balsem ziet er na gebruik nog helemaal schoon uit. Het is de bedoeling dat je de balsem telkens aanbrengt wanneer je lippen droog aanvoelen.

En dan is het gaan met die banaan! Je kunt er voorlopig tegen aan.

24 uur lang?
Wat mij betreft maakt Maybelline de belofte van 24 uur mooie gekleurde lippen niet waar. Na een uur of 2,5 à drie (inclusief eten) slijt de kleur aan de binnenkant van mijn lippen weg en moet ik echt bij gaan werken. Vergeleken met “normale” lipsticks vind ik dit echter wel degelijk een hele vooruitgang. Ik hoef niet meer om de tien minuten te checken hoe het met mijn lippenstift staat, om de paar uur is voldoende.

Ik ben blij met mijn Maybelline 24h lipstick, dit is echt dé manier voor mij om lipstick te dragen. Maar zoals gezegd ben ik wel erg benieuwd hoe lang ik plezier van dit product zal hebben voordat het op is, vanwege de geringe inhoud. Daarnaast zijn deze lipsticks best prijzig. Per stuk betaal je bij Kruidvat namelijk €14,29 Toch denk ik dat er nog wel een kleurtje bij zal komen. Want voor mij geld; beter één lipstick die wat duurder is en blijft zitten dan een kast vol goedkopere die ik toch amper draag om dat ze binnen 10 minuten van mijn lippen verdwenen zijn.

Wat is jouw favoriete lipstick?

Share Button

One thought on “Review: Maybelline Super Stay 24h Rose Dust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge