Op pad: Een middagje Zandvoort
Zandvoort
 

Afgelopen zaterdag hebben wij gezellig een paar uurtjes in Zandvoort doorgebracht. Momenteel kun je daar namelijk op verschillende plaatsen de zandsculpturen bekijken van het Europees Kampioenschap Zandsculpturen. Aangezien Martijn tegenwoordig graag foto’s maakt leek het hem leuk om deze sculpturen eens vast te gaan leggen. Natuurlijk gingen we met hem mee!

Zandvoort
 
Zandvoort
 

Voor zover ik me kan herinneren was ik nog nooit bij het Zandvoortse strand geweest maar het heeft me aangenaam verrast. Wat een gezellige sfeer en er was genoeg te doen. Er was een marktje met een Brits tintje. Zo stonden er Engelse wachters en liep er een doedelzakspeler rond. Ik houd er van! Niet dat ik nu bepaald groot fan ben van die muziek, maar wel van de sfeer die het brengt. Ik waande me bijna in de Schotse Hooglanden. Ook stonden er een reuzenrad en wat trampolines op het plein.

Zandvoort
 

Nadat we op het terras wat hadden gedronken ging ik met de kinderen nog even het strand op. Ik ben zo iemand die zodra het kan eventjes met de voeten in de zee wil. Helaas dachten mijn kinders daar anders over. Calista had namelijk weer eens een gekke bui en wilde beslist niet met haar voeten in het zand. Die mocht ik dus weer mooi dragen. Op het strand bleek een hondenrace aan de gang te zijn waar we even hebben gekeken. Het was meer voor de lol want er liepen allerlei soorten hondjes mee en de helft werd zo afgeleid door het publiek dat de “haas” al snel vergeten was. Eén van de betere hondenraces dus.

Zandvoort
 
Zandvoort
 

Toen we terug wilde lopen naar Martijn die nog met de buggy op de boulevard stond kwamen we langs het Juttersmuseum. Het bordje “gratis toegang” trok mijn aandacht en we besloten even een kijkje te nemen. Ik hou van wat anderen vaak classificeren als oude troep dus ik vond het er prachtig. Eigenlijk ligt het er vol met schatten.

Zandvoort
 
Zandvoort
 

Ook de vrijwilligers waren erg vriendelijk en betrokken. Toen we beneden kwamen bij de aquaria kwam een meneer spontaan over de kreeft vertellen die er nu woont. Hij liet hem van dichtbij aan ons zien. Wat een prachtig dier! We leerden dat als je de vervelling van een kreeft in de magnetron stopt hij er keihard weer uit komt – als een soort plastic – en dat hij dan goed bewaard kan worden. En dat de kreeft twee verschillende scharen had; met de linker kon hij goed grijpen en met de rechter sneed hij zijn prooi aan stukken. Wat mij betreft echt iets om nog eens naar terug te gaan en uitgebreider te bekijken, dat Jutters Mu Zee Um. Het lijkt me ook een superlocatie voor een kinderfeestje!

Zandvoort
 

Verderop aan het strand sloten we ons bezoekje af met een portie kibbeling. We hadden volgens mij niet de beste viszaak uitgekozen maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een leuk, sfeervol plaatsje! Zeker een aanrader om eens te gaan kijken als je er nog nooit geweest bent.

Ben jij weleens in Zandvoort geweest?

Share Button

One thought on “Op pad: Een middagje Zandvoort

  1. Marije says:

    Leuk dat je in Noordwijk bent geweest. Geen enkele visboer direct aan het strand is goed trouwens, haha. Er zit er eentje bij de Vomar, vlakbij het strand. Die is wel lekker. Tip voor de volgende keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge