Op Pad in Schiedam: Kethelpoort
Kethelpoort in Schiedam
 

Lang geleden nam ik het me al voor; op een dag wilde ik een serie blogs gaan schrijven over mijn thuisstad Schiedam. Waarom? Omdat het een stad is met een uniek historisch centrum en omdat er buiten dat centrum ook nog een hoop te beleven is. En omdat ik een trotse Schiedamse in hart en nieren ben! Ook voor mij – iemand die toch al 35 jaar in Schiedam woont – valt er nog genoeg nieuws te zien. Dat blijkt maar weer uit deze blogpost. Ik ontdekte namelijk een superleuke actieve en leerzame wandeling uitgezet op een steenworp afstand van mijn huis.
Read more

Share Button
Op Pad: Zeeheldenroute
Zeeheldenroute
 

Wanneer we niet weten wat we moeten doen in de weekenden dan is er meestal wel iemand die oppert (lees; meestal ik) om een wandeling te gaan maken. En zo ging het onlangs ook. Omdat we het weleens moeilijk vinden om te bedenken waar we precies gaan wandelen aangezien Martijn van strandwandelingen houdt en ik juist van boswandelingen kwamen we uit bij de Zeeheldenroute in Hoek van Holland. Deze wandeling biedt het namelijk beide!
Read more

Share Button
Mama Challenge Week 3 De leukste speeltuintjes
Fort Drakensteijn
 

Schiedam kent tegenwoordig best een aantal mooie speeltuinen. Maar er is er één waar zo’n beetje iedere Schiedammer mee is opgegroeid en dat is die in het Beatrixpark, tegenwoordig bekent als Fort Drakensteijn. Toen ik klein was stond er o.a. een hoge glijbaan, veel schommels en een grote draaimolen. Ook toen was het al een grote speeltuin. Tegenwoordig is hij nog groter en biedt hij veel verschillende speeltoestellen.
Read more

Share Button
Op Pad: Drouwenerzand
Drouwenerzand
 

Attractiepark Drouwenerzand ontdekten we een jaar of zes geleden al toen we elders in Drenthe op vakantie waren. Het claimde het voordeligste pretpark van Europa te zijn. Onze nieuwsgierigheid werd geprikkeld toen we hoorden dat ze er werken met het all-in principe. Natuurlijk waren we destijds al weleens ergens all-in uiteten geweest, maar een all inclusive pretpark kenden we nog niet. Dat moesten we gaan beleven! Zo gezegd, zo gedaan. En het feit dat we deze vakantie weer een bezoek brachten aan Drouwenerzand bewijst dat het ons goed is bevallen.
Read more

Share Button
Op Pad: Disneyland Parijs Vlog
Disneyland Parijs
 

Vorige maand brachten wij een bezoek aan Disneyland Parijs! Ik schreef er hier al een stuk over en vertelde daar ook bij dat ik er nog een filmpje over wilde maken. Eigenlijk wilde ik het toen al posten maar helaas ging er tijdens het proces van opslaan wat mis en was het filmpje dus nog niet klaar. Nu is hij dat wel!
Read more

Share Button
Op Pad: Disneyland Parijs
Disneyland Parijs
 

Iets meer dan een week geleden waren wij een paar dagen in Disneyland Parijs met de vader van Martijn, zijn vrouw en Martijn’s broer en zijn vriendin. We verbleven daar in het Vienna House Dream Castle hotel. Het is een mooi ruim opgezet hotel met gratis goede wifi, waar je goed kunt eten. Ook is er een binnenzwembad aanwezig en heeft het een mooie tuin waar ik best eens doorheen had willen lopen maar waar ik niet aan toegekomen ben! Helaas hadden we wel het vermoeden dat er beestjes in de bedden zaten die daar niet hoorden. Dit omdat de vrouw van Martijn’s vader spontaan onder de bultjes zat en de matrassen sporen van bedwantsen hadden. Met dat idee slaap je er toch een stuk minder lekker. Aangezien er bij de receptie vrij laconiek op werd gereageerd gingen we ervan uit dat het personeel er al van op de hoogte was.
Read more

Share Button