Een stopmotion maken met klei!
stopmotion
 

Voor kerst kreeg Casper een doosje met daarin benodigdheden om een stopmotion te maken met behulp van klei. Natuurlijk stond een stopmotion maken al langer op onze to do list en deze kit leek me nu precies het zetje in de rug dat we nog nodig hadden. We hadden het immers al vaker geprobeerd maar uiteindelijk was het nog niet gelukt om een echte stopmotion te publiceren. Ik kan me nog een keer herinneren dat de boel op het laatste moment vast liep en een keer dat de juiste software niet wilde installeren. Aangezien Casper altijd enorm staat te trappelen om dit soort dingen te doen (NOT) hoeft er maar iets kleins spaak te lopen voordat hij de handdoek in de ring gooit. Terwijl ik het juist zoiets magisch vind en keer op keer weer hoop om hem voor iets als dit.. iets creatiefs dus, te kunnen enthousiasmeren. Ik vond het setje voor weinig geld bij Action.
Read more

Share Button
Crafty: Minecraft selfies
Minecraft selfies
 

Inmiddels is Casper een echte gamer maar ooit was dat wel anders. Het begon voor hem allemaal toen wij met ons handen in het haar dan maar besloten om hem het spel Minecraft voor de PS3 te geven voor zijn verjaardag. We wisten namelijk echt niet meer wat we hem konden geven aangezien het meeste van zijn speelgoed onaangeroerd bleef liggen.. op tractors en hijskranen na dan maar daar hadden we dus al een vrachtlading van in huis liggen. En dus werd het Minecraft.
Read more

Share Button
Op de naald 6
op de naald 

De laatste tijd ben ik weer helemaal gek op breien en haken. Serie op en gaan met die banaan! Allereerst haakte ik de Virus driehoeksjaal. Zelfs na al die tijd dat ik (af en aan) haak, heb ik hiermee toch weer iets nieuws geleerd. Ik had namelijk nog nooit een driehoeksjaal gehaakt en heb hem gemaakt vanaf een diagram. Het was even puzzelen hoe ik een begin moest maken. Nu weet ik eindelijk hoe dat moet en kon ik meteen een heleboel andere patronen voor driehoeksjaals op mijn to do list zetten!
Read more

Share Button
Crafty: Rendierkaarten
Rendierkaarten
 

Heb jij kerstkaarten verstuurd dit jaar? Of moet je het misschien nog doen? In ieder geval, er is dit jaar veel om te doen. En dan doel ik vooral op de kosten van de PostNL postzegels. De normale postzegel kost nu 78 cent. Voor een vel decemberzegels betaal je €14,60 wat neer komt op 73 cent per stuk. Belachelijk duur als je het mij vraagt en dan gaan de tarieven vanaf januari weer omhoog. Gelukkig zijn er wel alternatieven, zoals de zegels van Sandd die 50 cent per stuk kosten. PostNL gooit mijns inziens de eigen glazen in. Het is niet gek dat het postvolume afneemt wanneer de bezorging zoveel geld kost en de dienstverlening steeds minder betrouwbaar wordt.

Maar goed ik heb wel zoals vanouds kerstkaarten verstuurd. Vorig jaar was ik er niet aan toegekomen vanwege mijn plotselinge opname in het ziekenhuis en dus had ik dit jaar mazzel; ik had zowel kaarten als postzegels al in huis. Casper deelde ook kaartjes uit in zijn klas en voor zijn oma’s en opa heeft hij deze leuke rendierkaarten gemaakt.
Read more

Share Button
DIY Adventskalender
adventskalender 

Ik heb dit jaar voor het eerst zelf een adventskalender gemaakt voor Casper en Calista. Ik heb hiervoor 24 conservenblikken verzameld. Deze heb ik geverfd en genummerd. En tada! Adventskalender! Zo simpel kan het zijn. Echter ging er in het verven toch nog wel wat werk zitten om maar niet te spreken over het verzamelen van de conserven. We eten toch minder ingeblikt voedsel dan dat ik dacht! Ik heb er zo’n 3 maanden over gedaan om ze bij elkaar te krijgen. Hoe dichter december naderde hoe specifieker ik op zoek ging naar eten in blik! En toen was ik op 30 november ook nog door mijn voorraad witte verf heen en bleek er hier in het winkelcentrum niets geschikts te krijgen. Uiteindelijk zijn er dus een aantal rode blikken bij gekomen.
Read more

Share Button
Innocent Goedgemutste Breicampagne 7
Goedgemutste Breicampagne
 

De Goedgemutste Breicampagne is inmiddels in volle gang. Door het hele land worden volop mutsjes gebreid én gehaakt! Speciaal voor Sinterklaas wilde ik een mijter haken en nu deel ik het patroontje ook weer met jullie. Het is een wat groter mutsje dan dat ik hiervoor heb gehaakt. Het is trouwens ook groot genoeg om als eierwarmer te gebruiken. Leuk voor bij een thema ontbijt, bijvoorbeeld!

Ik heb nog geprobeerd om een kruisje voor erop te haken. Dit lukte uiteindelijk wel, maar ik vond het toch mooier om het kruis er gewoon op te borduren.
Read more

Share Button