Hiep hiep hoera, Calista is drie jaar!
Calista is drie jaar
 

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen! Vandaag wordt mijn lieve meisje drie jaar. Afgelopen zondag hebben we haar verjaardag al met familie en vrienden gevierd en heeft zij een overvloed aan mooie cadeau’s gekregen. Gisteren zijn we daar al flink mee bezig geweest en vandaag zal dat ongetwijfeld weer het geval zijn. Het grootste feest is voor haar dus al voorbij. Maar ik denk nog even terug aan die periode drie jaar geleden.
Read more

Share Button
Hoe ik mijn peuter van haar speen af kreeg
Hoe ik mijn peuter van haar speen af kreeg
 

Tot voorkort liep Calista een groot gedeelte van de dag met haar speen in haar mond. Een héél groot gedeelte. En ik vond het ook wel makkelijk; als ze jengelde (ze is een peuter, welke peuter jengelt er nu nooit?) kreeg ze haar speen, als ze huilde kreeg ze haar speen, als ze erom vroeg kreeg ze haar speen. Ik heb zelf tot mijn veertiende geduimd, dus wie ben ik om falikant tegen het gebruik van een speen te zijn? Toch wist ik dat het moment van afkicken steeds dichterbij kwam. Haar broer was er met 3,5 jaar vanaf en dat nam ik als richtlijn; voor die tijd moest Calista dus ook van de speen af zijn.
Read more

Share Button
De Peuter tag
De Peuter tag
 

Een tijd geleden kwam ik op het blog van Malou de peuter tag tegen. Ik weet niet wie hem verzonnen heeft maar soit, het leek me leuk om hem ook in te vullen over mijn draak Calista.
Read more

Share Button
Twee jaar consult consultatiebureau
Twee jaar consult consultatiebureau
 

Het is weer even stil geweest op mijn blog, helaas. Terwijl ik me toch nog zo had voorgenomen iedere dag te bloggen deze zomer! Maar we hadden technische problemen; ons modem bleek namelijk ineens stuk en het duurde een week voordat dit probleem was opgelost! Een week zonder internet. Dat was even terug naar de middeleeuwen dus. Gelukkig werkt alles nu eindelijk weer.
Read more

Share Button
Peuterpubertijd
Peuterpubertijd
 

Calista is nog maar net twee en toch is de peuterpubertijd al in alle hevigheid hier losgebarsten. Ik moet eerlijk bekennen dat het al weer zo lang geleden is dat we met Casper deze tijd doormaakten dat ik me er niet meer zo veel van herinneren! Ik vermoed dus dat het bij hem allemaal wel mee viel. Ik kan me nog wel flink wat huilbuien voor de geest halen, wanneer iets niet mocht bijvoorbeeld. Maar buiten dat was hij volgens mij niet echt moeilijk. Zijn zuster is wat pittiger.
Read more

Share Button
Calista’s dreumes kapsels
dreumes kapsels
 

Wachten, wachten, wachten.. het duurde lang voordat ik iets met Calista’s haar kon doen. De ene na de andere baby met een hele volle bos haar zag ik voorbij komen maar mijn dochter verloor juist al het haar zo rond de zes maanden! Helaas. Ik moest dus geduld hebben. Maar nu is het dan eindelijk zover, er valt iets mee te doen, al is het haar nog steeds erg dun en fluffy en zit het niet altijd even netjes. Dat geeft niet! Oefening baart kunst, toch?
Read more

Share Button