Vanaf welke leeftijd..? 3
Vanaf welke leeftijd
 

Dik een jaar geleden schreef ik deel twee uit wat inmiddels een soort serie over dit onderwerp aan het worden is. Inmiddels is Casper weer een stuk groter (9,5 jaar) en zijn er weer dingen veranderd en spelen er weer andere kwesties. Hoe ik nu over de vier punten boodschappen, buitenspelen, alleen thuis en alleen van en naar school denk ga ik in dit stukje uit de doeken doen.
Read more

Share Button
Vanaf Welke Leeftijd..? 2
Vanaf Welke Leeftijd
 

Zo’n tweeënhalf jaar geleden schreef ik al eens een stukje met de titel “Vanaf welke leeftijd?” Toevallig kwam ik dit eerste deel vorige week weer tegen. Casper was bijna zes toen ik het schreef. Inmiddels is hij dik acht en is het dus tijd om een vervolg te schrijven. Hoe is het uiteindelijk verlopen en waar vraag ik me nu bij af wat er de juiste leeftijd voor is?
Read more

Share Button
Inschrijven bij peuterspeelzaal en basisschool
inschrijving bij peuterspeelzaal en basisschool
 

In juli werd het mij al gevraagd bij het consultatiebureau; Had ik Calista al ingeschreven voor de peuterspeelzaal? Daarvoor had ik me al voorgenomen daar aan het begin van het nieuwe schooljaar direct achter aan te gaan. Net als achter de inschrijvingsformulieren voor de basisschool. Inmiddels staat ze dus, met anderhalf, bij beide ingeschreven. Sommigen reageerden verbaasd toen ik dit vertelde want; moest dat echt al zo vroeg? Maar ook hoorde ik juist over moeders die dit soort dingen nog tijdens hun zwangerschapsverlof al afhandelden! En nee, dus niet enkel in Amsterdam maar ook gewoon bij ons in de stad.
Read more

Share Button
Help! Mee op schoolreis!
schoolreis
 

Wanneer je kind naar de basisschool gaat krijg je er vroeg of laat waarschijnlijk mee te maken; de schoolreis! Dat is toch vaak wel een dingetje. Bij Casper op school gaan ze normaal gesproken vanaf groep 3 mee, maar wanneer het een feestjaar is gaan de kleuters ook mee. Ik kan me voorstellen dat het voor ouders best moeilijk kan zijn om hun kind zo’n dag mee te geven. En misschien vinden die kleintjes het zelf ook wel hartstikke spannend.
Read more

Share Button
MC 2016 Week 7: Back to school
Back to school
 

Ik schreef er gisteren al over, ik baal enorm dat de vakantie er al weer opzit! Maar toch was het deze week tijd om alvast weer wat voorbereidingen te treffen. Zo gingen we op zoek naar een nieuwe rugzak en nieuwe gymschoenen, aangezien de oude te klein waren geworden. Ik had mazzel want bij Action slaagden we voor een prikkie. De rugzak kostte €2,99 en ik overweeg nog om deze wat op te leuken en te personaliseren door middel van emblemen. De gymschoenen kostte slechts €2,49 Gelukkig hadden ze nog net Caspers maat! Wat een geluk dat Casper hierin zo makkelijk is. Hij geeft helemaal niets om kleding of om hoe zijn rugzak eruit ziet. Volgens mij vindt hij het gewoon nog steeds erg makkelijk dat ik die dingen voor hem uitzoek.
Read more

Share Button
10 dingen die ik aan mijn kinderen wil meegeven
10 dingen die ik aan mijn kinderen wil meegeven
 

1. Je bent perfect zoals je bent
Jullie zijn allebei prachtig, zowel van binnen als van buiten. Dat gezegd hebbende; word niet arrogant! Arrogantie is lelijk en nergens voor nodig.

2. Ga voor wat je gelukkig maakt
Dit hoeft niet persé een hoop geld, drie ver weg vakanties per jaar en een groot huis te betekenen. Je kunt beter een baan hebben die je leuk vindt maar die minder verdient dan een topsalaris voor een baan die je ongelukkig maakt.
Read more

Share Button