Favoriete Kinderprogramma’s

Toen ik vroeger klein was vond ik het zo raar dat mijn moeder niet van tekenfilms hield. Ik vond ze geweldig, kon er geen genoeg van krijgen! Ik keek al uit naar de tijd dat ik zelf met mijn kinderen er naar zou kunnen gaan kijken. Maar inmiddels ben ik helemaal omgedraaid. Bah. Tekenfilms en kinderprogramma’s! En er zijn er enkele waar mijn maag zich echt van omdraait. Zo heb je Het Zandkasteel, met die vreselijke Koning Koos en die twee kinderen. Allereerst, waarvan is die mafketel koning? En ten tweede, wat doen die twee kinderen bij hem? Dan heb je nog dat verschrikkelijke Bibaboerderij met die gruwelijk lelijke nachtmerrie poppen. Gelukkig hebben we die fase nu wel weer zo’n beetje achter ons gelaten en kijken we dat nooit meer.

Nu Casper ouder wordt, worden de programma’s die hij kijkt beter. (Al is Buurman en Buurman nog wel steeds een grote favoriet. Grom.) Hieronder een lijstje met programma’s die ik wel kan waarderen.


 

Freek In Het Wild

Freek Vonk is eigenlijk stiekem een beetje onze Nederlandse Steve Irwin; iets minder maf maar nog steeds enigszins prettig gestoord en gek op dieren. Het is nu helaas niet op tv maar je kunt de afleveringen wel terugkijken.


 

H.O.T. (Willem Wever)

H.O.T. is een onderdeel van Willem Wever. Er wordt een historische vraag gesteld en vervolgens gaat het Historisch Onderzoeks Team op onderzoek uit. Het antwoord wordt in een leuk filmpje gepresenteerd. Voor mij zijn dit ook kleine geschiedenislesjes en echt, ik vind ze geweldig!


 

Checkpoint

In Checkpoint worden allerlei proefjes en experimenten uitgevoerd. Ook word er regelmatig gekeken wie er beter is op een bepaald vlak; de jongens of de meiden. Een erg leuk programma met regelmatig erg leuke onderwerpen.


 

Shaun Het Schaap

Het is erg maar dit is denk ik het enige programma in dit lijstje waarbij mijn zoon daadwerkelijk tot de doelgroep behoord. Gelukkig voor mij vind hij programma’s voor “de groteren” nu ook al heel leuk. Hij is ook best stoer en niet snel van zijn stuk gebracht door de dingen die hij op tv ziet gelukkig. Maar goed, Shaun het Schaap. Als ik de intro alleen al hoor wordt ik al vrolijk! Het gaat over de slimme Shaun en de rest van de schapen die op de boerderij wonen en hun issues met de boer en zijn hond.

Spangas

Spangas is eigenlijk een soort Goede Tijden Slechte Tijden, maar dan voor jongeren en gesitueerd op een middelbare school. Er zijn de afgelopen jaren al talloze onderwerpen voorbij gekomen; armoede, verliefdheid, verliefd zijn op iemand van je eigen geslacht, chantage en loverboys etc. Oké eigenlijk behoort Casper nog niet tot de doelgroep, maar toch is hij al fanatiek volger geweest van deze serie. Nu is dat weer wat minder, maar toch vond ik het altijd erg leuk om naar te kijken.


 

Klokhuis

Al een eeuwigheid op tv, het Klokhuis! Casper is er de laatste tijd weg van en ik vind het ook nog best leuk, al ligt het wel een beetje aan het onderwerp. Casper kijkt volgens mij alles. Nadat hij de aflevering over geboortes heeft gezien weet hij ook precies hoe een bevalling er aan toe gaat. Hoppa, hoef ik daar ook niets meer over uit te leggen!

Casper kijkt trouwens ook graag naar andere kinderprogramma’s hoor. Dit zijn echt mijn favorieten, die hij toevallig ook leuk vind. Hij kijkt verder nog graag naar Koekeloere, Huisje Boompje Beestje en natuurlijk naar YouTube filmpjes over hijskranen, graafmachines, tractors, grasmaaiers enzovoorts.

Wat kijk jij graag met je kinderen? Of wat vind of vond jij zelf altijd een leuk kinderprogramma?

Maybelline Super Stay Uptown Blue 20


 

De Maybelline Forever Strong Super Stay Gel Nail Color 7 Days in de kleur Uptown Blue – als ik het goed heb is dat de complete naam van deze nagellak. Dat is een hele mond vol, zal ik maar zeggen!

Uptown Blue is een mooie babyblauwe kleur, die mij bij gebruinde handen nog mooier leek. Laat die zomer dus maar komen! Daarbij was het een tint die nog niet in mijn stash voorkwam. Hebben dus! De lak is volledig creamy en komt met een breed kwastje, zoals we die ook o.a. van Sally Hansen kennen. Ik blijf deze kwastjes toch wat moeilijk in gebruik vinden.


 

De formule van de lak is vrij dik, een stuk dikker dan dat ik gewend ben. Ik moet de tweede laag in ieder geval “zwevend” aanbrengen wil ik de eerste laag niet verwijderen. Jammer. Bij het verwijderen van de lak valt mij nog eens op hoeveel nagellak er eigenlijk op mijn vingers zit. Het lijkt alsof ik langer moet poetsen dan bij andere lakken.

De kleur vind ik persoonlijk prachtig en lijkt me ook erg geschikt om voor een nailart te gebruiken. Ik moet bekennen dat ik de prijs van deze lak niet precies meer weet, maar volgens mij lag hij rond de 8 euro.

Ga jij weer voor pasteltinten dit voorjaar?

Rimmel Colour Rush 220 Rumour Has It


 

Vorige week had Kruidvat een mooie aanbieding. Bij besteding van minimaal €9,99 aan producten van het merk Rimmel kreeg je een mooi retro blikje met een mascara cadeau. Nu ben ik nogal gevoelig voor zogenaamde gratis producten, dus besloot ik mezelf op eem mooi Rimmel product te trakteren. Ik zag deze Lasting Finish Colour Rush Balms staan voor precies €9,99 Mijn oog viel op de variant 220 Rumour Has It, een mooie opvallende fuchsia tint. Naast deze variant bestaat de lijn uit nog zes andere tinten.


 

Je ziet de lipstick in potlood vorm tegenwoordig allemaal maar ik had er zelf nog geen een in mijn bezit. Toch vind ik het een erg handig systeem. Het werkt makkelijk tijdens het opbrengen omdat je vrij precies kunt stiften. Onderaan de stift zit een draaisysteem zodat je het potlood niet hoeft te slijpen.


 

De swatches maakten mij erg blij. Dit is precies wat ik van deze Colour Rush Balm had verwacht! Mooi pigment en een zachte fijne formule.


 

De balm brengt zoals ik al zei heerlijk aan. Hij droogt mijn lippen niet uit en plakt niet. In het begin is de kleur nog niet kiss-proof, zodra hij ingetrokken is natuurlijk wel.


 

 

Na twee uur maakte ik de linker foto en na vier uur nog de rechter. Helaas viel die laatste niet helemaal scherp uit. Hiermee wilde ik even laten zien dat de kleur enorm goed houdbaar is. Hij trekt namelijk helemaal in de lippen. Mijn lippen zien er wel wat droog uit maar dat komt omdat ik ze normaal zo’n beetje om het uur insmeer met een lippenbalsem en om de kleur verder niet te beïnvloeden heb ik dat nu niet gedaan.

Ik ben echt enthousiast over de Colour Rush Balm. De kleur is prachtig, hij blijft erg lang zitten en is handig in het gebruik. Daarbij vind ik hem in vergelijking met andere soortgelijke producten vriendelijk geprijsd.

Oja, nog één ding.. wat zat dit product VRE-SE-LIJK verpakt. Ik heb mijn potloodje bijna moeten slopen voordat ik het plastic dat er omheen zat er af kreeg. No fun!