Filmpje: Action Buit VI

Eerder deze week ben ik even naar Action geweest en heb daar een aantal leuke hebbedingetjes gescoord! Ben je benieuwd wat ik allemaal precies heb gekocht, kijk dan onderstaand filmpje!

Abonneren op mijn YouTube kanaal is gratis en kun je hier doen! Dankjewel!

Wanneer ben jij voor het laatst naar Action geweest? En.. nog iets leuks gekocht?

Share Button
3 Comments

School Traktaties

Vandaag is het 18 augustus, dat betekend dat het nog maar twee maanden duurt voordat Casper jarig is! Langzaam aan ga ik dus weer vooruit denken aan dingen zoals het kinderfeest, cadeautjes en natuurlijk het trakteren in de klas. Het leek me wel leuk om een overzichtje te maken van de dingen die hij tot nu toe getrakteerd heeft.

School Traktaties
 
School Traktaties
 
2,5 jaar

De allereerste traktatie was meteen de meest ambitieuze. Casper werd 2,5 en zou dus naar de peuterspeelzaal gaan. Hij nam afscheid van de Dreumesgroep en het groepje waar we samen naartoe gingen dat Samenspel heette. Op internet zocht ik hoog en laag naar de allerleukste traktatie die ik kon vinden.. en dit was hem, de kikker! In totaal zette ik een stuk of 24 van deze knapen in elkaar. Bij de groothandel haalde ik een grote zak hamburgerdoosjes en daarna kon ik aan de slag met verf. Nu bleek dat ze stuk voor stuk wel twee of drie lagen verf nodig hadden. Maar.. ik zette door! Na het verven plakte ik er nog papieren pootjes en ogen op.

Wat er precies in de kikkers zat weet ik niet meer, volgens mij in ieder geval zo’n zakje met kleine koekjes van Lidl maar de traktatie was in ieder geval een groot succes.

School Traktaties
 
3 jaar

Ik had nog heel wat hamburger doosjes over en gebruikte ze weer toen Casper drie werd voor traktaties op de peuterspeelzaal. Dit keer verfde ik ze in pasteltinten en plakte er vervolgens een “3″ op van glitter foam. Deze foam vellen kwamen volgens mij gewoon bij Action vandaan. Wat er in de doosjes zat moet je me niet meer vragen hoor!

School Traktaties
 
4&5 jaar

Bovenstaande trakteerde hij toen hij vier werd en van de peuterspeelzaal af ging. Een doorschijnend bekertje met een servetje er in, yoghurt rozijntjes, een lolly en wat chocolade munten met een cellofaantje er omheen. Toen hij vijf werd trakteerde hij iets soortgelijks, maar daar heb ik geen foto van. Toen had ik beker met piraten thema bij de Action gescoord. Wat er precies in zat qua snoep weet ik niet meer maar ik had ook zo’n set ronde stempels gekocht bij Action. In ieder bekertje heb ik dus een stempel gedaan. Ik vind het zelf altijd wel leuk als er iets bij de traktatie zit wat je kunt bewaren.

6 jaar

Dit jaar hou ik het weer simpel. Gelukkig is de school waar Casper naar toe gaat niet zo’n school waar je enkel fruit mag trakteren. Ik merk dat chips toch nog steeds erg populair zijn dus chips gaan het worden! Toch wil ik er stiekem nog wel iets leukers van maken hoor, dus ik heb al wat besteld via eBay en nu maar duimen dat het gaat passen..

Heb jij nog leuke traktatie ideeën?

Share Button
3 Comments

Link Up: Deel Jouw Favoriete Blogpost

De vorige Link Up was nog niet erg succesvol, maar ik ga gewoon stug volhouden! Ik leg het nog eens uit: Ik heb een leuke plugin gevonden waarbij jij als lezer heel makkelijk een link naar jouw eigen blog kan toevoegen. Nu lijkt het me leuk als iedereen met een blog zijn beste blogpost/artikel van de afgelopen twee weken uitkiest en hem hier linkt, zodat er een overzichtje ontstaat van de beste stukjes op alle blogs van de bezoekers van Glim.org

Klik op de blauwe “Add your link” knop hieronder om jouw link heel snel en makkelijk toe te voegen. Het is echt heel simpel dus probeer het eens! Let er wel op dat je de url van de individuele blogpost invult en niet de homepage van jouw blog.

Neem ook een kijkje bij de andere blogartikelen die hier gelinkt staan!

 Loading InLinkz ...

Share Button
5 Comments

Op Pad: Diergaarde Blijdorp

Op Pad: Diergaarde Blijdorp
 

Via mijn oom hadden mijn ouders vrijkaartjes voor één van de Eneco Zoomeravonden in Diergaarde Blijdorp gekregen. Ze hadden in totaal vier kaartjes, dus werd er aan Casper en mij gevraagd of we soms mee wilden. Ja.. natuurlijk! Ik ben gek op Blijdorp. Vanaf drie uur konden we gratis naar binnen – samen met alle andere Eneco klanten die kaartjes hadden gekregen – en de dierentuin bleef extra lang open. Ik hoef er natuurlijk niet bij te vermelden dat het stipt om drie uur erg druk was bij ingang! Gelukkig was alles prima geregeld en stonden we snel binnen de poorten.

Op Pad: Diergaarde Blijdorp
Eeeeffe wachten.. in het restaurant ging het niet zo snel! Wij kregen allebei een kindermenu van opa en oma! Met een peren ijsje.. we roll like that! Hashtag verwend.
 

Ik ben gek op Blijdorp. Het is de dierentuin waarmee ik ben opgegroeid. Ik heb er zelfs nog heel even gewerkt, namelijk in de souvernirwinkel bij het Oceanium. Dat was wel bijzonder hoor, het werk zelf niet natuurlijk, maar als ik ‘s ochtend voor openingstijd van de ene naar de andere kant van de dierentuin liep, alleen tussen de dieren dus, genoot ik enorm. En toen Casper nog heel klein was hadden we een jaar abonnement en gingen we heel vaak, lekker doordeweeks. Dan was het ook heel stil en best een beetje spannend als je dan oog in oog met de tijgers stond.

Op Pad: Diergaarde Blijdorp
 

Bijzonder vind ik de oude elementen in de dierentuin die zijn ontworpen door architect Van Ravesteyn. Ik houd van die stijl. En wat is het er toch groot! Wij waren er zo’n beetje van drie tot acht maar we hebben lang niet alles gezien en hebben ook geen “speeltuintijd” ingepland, de tijd vliegt voorbij. Helaas hebben we niet nog een extra paar voeten en benen om onder te binden want je legt er een behoorlijke afstand af, ik had nog net geen blaren!

Op Pad: Diergaarde Blijdorp
 
Op Pad: Diergaarde Blijdorp
 
Amazonica

In 2013 is er een nieuwe vlindertuin bij gekomen genaamd Amazonica. Ik vond er onderstaand filmpje van op de website van de diergaarde. Normaal ben ik niet in het bijzonder fan van vlinders; ik vind ze leuk net als bijna alle andere dieren, maar ik vond deze vlindertuin echt een bezoekje waard want de vlinders zijn prachtig en enorm groot!


 
Op Pad: Diergaarde Blijdorp
 
Op Pad: Diergaarde Blijdorp
Hier zie je de onderkant van zon blad als op bovenstaande foto
 

Bij binnenkomst kregen we een plattegrond met daarop ook een quiz/speurtocht. Door het park verspreid waren allerlei activiteiten voor kinderen (en volwassenen!) en informatiestands van Eneco waar je de antwoorden dan vandaan kon halen. De vragen waren nog wat te moeilijk hoor voor Casper omdat ze ook veel over Eneco zelf gingen, maar met wat gok werk kwamen we toch op het juiste antwoord uit. Als beloning kreeg Casper een stickervel met dierenstickers toen we weer helemaal moe het park weer verlieten.

Op Pad: Diergaarde Blijdorp
Bij één van de speciale Eneco activiteiten, deze zijn er normaal gesproken natuurlijk niet
 

Het was nog een beetje spannend want er was die dag erg slecht weer voorspeld. We hebben wel wat buitjes gehad, maar het viel uiteindelijk toch nog erg mee.

Op Pad: Diergaarde Blijdorp
 
Op Pad: Diergaarde Blijdorp
 

De normale entreeprijs aan de kassa voor een volwassene bedraagt €21,00 en voor een kind van 3 t/m 12 jaar €16,50, online krijg je een paar euro korting. Niet echt heel goedkoop dus, maar voor mij toch wel één van de must-visit attracties in Nederland.

Ben jij wel eens in Blijdorp geweest?

Share Button
3 Comments

Kleurenfeest: Groen

Share Button
4 Comments

Advies Gevraagd: Andere Ouders

Advies Gevraagd: Andere Ouders
 

Ik kom er eerlijk voor uit, ik oordeel best snel over andere ouders. Niet dat ik vind dat ik zelf een moeder zonder fouten ben hoor, ik kan je zo een riedeltje met minpunten opnoemen; ik ben lui, heb weinig zelf-discipline, ben niet consequent, regelmaat is niet mijn ding en ik kan ook nog wel wat aan de eetgewoontes hier in huis verbeteren. Maar dat oordelen over andere ouders kan ik nu eenmaal niet uitschakelen. Tuurlijk zijn er dingen die andere ouders als normaal beschouwen die gewoon niet “mijn ding” zijn, maar daardoor ook niet meteen fout.

Nu dat Casper groter wordt leer ik ook steeds meer andere ouders kennen en via hem ook hun gewoontes. Er zitten veel gezinnen bij waarbij dingen anders maar ook prima aangepakt worden, gezinnen waarvan ik denk: Goh.. hoe doen ze dat in vredesnaam!? Hadden wij alles maar zo goed op de rit! Maar ik hoor ook wel eens dingen waarvan ik denk.. Hoe moet ik hier in vredesnaam mee omgaan?

Zo heeft hij wel eens verteld dat hij gezien heeft dat een jongen waarbij hij op dat moment thuis was in zijn gezicht werd gemept door zijn moeder. Gek genoeg verbaasde mij dit niet, aangezien deze jongen mij al eens geschopt had en ik weet dat hij datzelfde ook wel eens bij zijn leerkracht had gedaan. Zelf heb ik een andere moeder verschillende malen dingen als “kutwijf” tegen haar vier jaar oude dochter horen gillen. Op het schoolplein heeft ze al de naam dat ze altijd tegen haar kinderen schreeuwt, maar in privé situaties komen daar dan dus nog scheldwoorden bij.

En dan denk ik eerst; Hoe kun je dat als moeder nu doen!? En vervolgens; Hoe ga ik hier mee om?

Heb jij wel eens een dergelijke situatie meegemaakt? Wat deed jij of wat zou jij doen?

Share Button
3 Comments